h

Tweede editie Tomaatpop doorslaand succes!

21 september 2015

Tweede editie Tomaatpop doorslaand succes!

Foto: Ronald Geurts

Zaterdagavond 19 september bruiste het in jongerencentrum MAX. Niet door de van hen bekende schuimparty’s maar door de spetterende optredens van de aanwezige bands op Tomaatpop 2015. Met name de overtuigende winnaars The Timers kregen de volle zaal massaal aan het dansen.

Ook de jeugd was volop vertegenwoordigd in het publiek. "Vet dat zo’n gratis festival georganiseerd wordt, gebeurt er ook nog eens wat voor ons in Alphen",  merkte een bezoekster tijdens het dansen op. "Dit mag iedere maand wel wat mij betreft."

SP-organisator Jo Schriek is dan ook een blij man: "Geweldig om zoveel goede bands op één avond hier live te kunnen zien en horen. Je merkt dan weer wat voor talent er hier in Alphen en omstreken aanwezig is. Doodzonde dat dit hier niet vaker gebeurt."

"Klopt," vult SP-raadslid Harre van der Nat aan: "Er is zoveel lokaal poptalent dat niet de kans krijgt om zich te presenteren, daar moet de gemeente echt wat aan doen. Juist daarom organiseert de SP Tomaatpop om aandacht hiervoor te vragen. Daarnaast moet er meer betaalbare oefenruimte komen. Popmuziek hoort gewoon bij Alphen aan den Rijn."

Tijdens de commissievergadering en raadsbehandeling in oktober zal de SP (opnieuw) aandacht vragen voor de positie van de popmuziek in Alphen aan den Rijn.

Op naar de volgende editie!

Reactie toevoegen

U bent hier