h

Nieuws van de afdeling

17 januari 2019

Zilveren Tomaat voor SP veteraan Gerard Harmes

Foto: Iris van de Kolk / Iris van de Kolk

Gerard Harmes heeft op zondag 13 januari, bij de regio conferentie Zuid Holland, de zilveren tomaat opgespeld gekregen. De zilveren tomaat is de hoogste lokale onderscheiding van de landelijke SP. Gerard is al vanaf de oprichting van de SP in 1972 lid en richtte precies 40 jaar geleden, in 1979, de Alphense afdeling op.

Lees verder
7 januari 2019

Intolerantie begint waar tolerantie eindigt: De Nashville verklaring

Foto: SP

Stel je eens voor: je zit rustig ’s avonds op de bank wat e-mails te beantwoorden. Plots krijg je het nieuws binnen over de inmiddels roemruchte Nashville verklaring. Je fronst je wenkbrauwen een beetje, leest het stuk, je mond valt open van verbazing en je eerste impulsieve reactie is ironisch genoeg: Gadverdamme. Zo zat ik er gisteravond dus bij toen het nieuws losbarstte dat Kees van der Staaij en consorten het nodig vonden om mij en velen met mij weg te zetten als minderwaardig op basis van hun eigen geloofsovertuiging.

Lees verder
17 december 2018

Brede steun voor motie verkleinen onderwijs achterstanden

Foto: Anouk Pross / Anouk Pross

Steeds meer kinderen, die dezelfde talenten hebben, krijgen geen gelijke kansen meer. Dit kan komen door het opleidingsniveau van de ouders, de financiële situatie van het gezin en de buurt waarin zij opgroeien. Kinderen die in een gezin opgroeien waar het financieel niet zo goed gaat hebben structureel minder bijles en huiswerkbegeleiding. Studiekring Alphen aan den Rijn geeft ook aan dat kinderen met een persoonsgebonden budget steeds minder gebruik maken van bijles en/of huiswerkbegeleiding. Hierop heeft de SP een motie ingediend en deze is overgenomen door CDA wethouder Han de Jager. SP fractievoorzitter Harre van der Nat: ‘Dit is geen goede situatie alle kinderen in Alphen aan den Rijn, ongeacht hun afkomst en financiële situatie, moeten dezelfde kansen krijgen zodat zij met succes hun school kunnen afronden en hun talenten kunnen ontwikkelen.’

Lees verder
17 december 2018

Succesvolle actiebijeenkomst OPEN DIE HAP! met inwoners in stadhuis!

Foto: Hugo van de Kolk / Hugo van de Kolk

Op dinsdagavond 11 december kwamen een dertigtal verontruste inwoners af op de actiebijeenkomst rondom de huisartsenpost en nachtapotheek georganiseerd door de SP. Doel van de avond was om elkaar te informeren over de huidige stand van zaken, maar ook om samen actieplannen te maken. Want zo gaven de inwoners aan: Zorg is geen markt, maar een recht. Onze huisartsenpost moet, zeker gezien haar regiofunctie, in het weekend en ’s avonds gewoon openblijven voor iedereen!’

Lees verder
4 december 2018

Alphens raadslid Iris van de Kolk op plek 5 kieslijst Provinciale Staten van maart 2019!

Foto: Daniel Boer / SP

Op 1 december 2018 is de kandidatenlijst van de SP voor de Provinciale Staten verkiezingen van Zuid-Holland van 2019 vastgesteld. Op plek 5 staat Alphens raadslid Iris van de Kolk en op plaats 10 Koudekerker en huidig fractievoorzitter Harre van der Nat. De lijst wordt aangevoerd door Lies van Aelst, de huidige fractievoorzitter van de Statenfractie.

Lees verder
5 november 2018

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft de SP motie overgenomen die moet voorkomen dat particuliere beleggers en commerciële vastgoedhandelaren geld kunnen verdienen aan de huizen die woningbouwcoöperaties en stichtingen in de gemeente Alphen aan den Rijn te koop aanbieden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier