h

Basisziekenhuis

17 februari 2011

Mensen gefeliciteerd!!!

De SP feliciteert de inwoners van Alphen aan den Rijn en omgeving met het besluit van het Rijnland ziekenhuis om de operatiekamers open te houden.

Lees verder
8 januari 2011

"Nee heb je, nee kan je krijgen"

Minister Schippers beantwoordt kamervragen van 2e Kamerlid Henk van Gerven.

Lees verder
8 januari 2011

Brief aan Rijnland Ziekenhuis tegen sluiting OK's

Wij krijgen momenteel veel reacties op onze actie om de OK's van het Rijnland ziekenhuis in Alphen aan den Rijn open te houden. Helaas hebben we geconstateerd dat er problemen zijn met het downloaden van de brief op onze site. Wilt u de brief ondertekenen en verzenden, stuur dan een mail aan alphen@sp.nl en wij sturen u zo snel mogelijk een Word-bestand met de brief. Deze kunt u invullen en digitaal verzenden of uitprinten en verzenden via de post.
Onze excuses voor dit ongemak.

Lees verder
19 december 2010

Alphense SP voert actie op het Rijn(land)plein tegen sluiting Ok’s Rijnland ziekenhuis

Afgelopen zaterdag waren 10 actieve SP-ers aanwezig op het Rijnplein. Met een patiënt op een echt ziekenhuisbed, werd er geprotesteerd tegen de sluiting van de Operatiekamers van het Rijnlandziekenhuis in Alphen. Ondanks de kou en de sneeuw, waren er veel positieve geluiden voor de actie van het winkelende publiek.
Bij deze actie werden we ondersteund door een een aantal vrijwilligers van de Stichting Basisziekenhuis Moet.

Lees verder
14 december 2010

In Alphen aan den Rijn ligt de zorg op straat!

Aanstaande zaterdag voert de SP actie op het Rijn(land)plein. Dit vanwege het voornemen van de directie van het Rijnlandziekenhuis om de operatiekamers in Alphen aan den Rijn te sluiten.
Vanaf 12 uur, zullen ‘doctoren’, ‘verplegend personeel’ en ‘patiënten in hun bed’, flyers uitdelen aan het winkelend publiek. De inwoners van Alphen vragen wij om massaal hun ongenoegen te uiten door een oproep te sturen aan de directie van het Rijnland ziekenhuis.
Komt allen naar het Rijnplein om ons te ondersteunen bij deze actie of print de brief en stuur hem op!!!

Lees verder
24 november 2010

2e Kamer fractie van de SP stelt vragen over voorgenomen sluiting operatiekamers in Alphen aan den Rijn.

In een interne nieuwsbrief van het Rijnland ziekenhuis, is het personeel geïnformeerd over de voorgenomen bezuiniging van totaal 7 miljoen euro op de begroting.
Een van de plannen om dit voor elkaar te krijgen, blijkt het sluiten van de operatiekamers en de verpleegafdeling, van de locatie Alphen aan den Rijn.
Voor de SP in Alphen aan den Rijn een zeer ongewenste ontwikkeling. Daar waar wij als SP, inmiddels samen met andere partijen uit de Alphense politiek, aan het strijden zijn voor een volwaardig basisziekenhuis, inclusief spoedeisende hulp dus, komt de directie met het plan de locatie Alphen aan den Rijn op achterstand te zetten.

Lees verder

U bent hier