h

Alphense SP voert actie op het Rijn(land)plein tegen sluiting Ok’s Rijnland ziekenhuis

19 december 2010

Alphense SP voert actie op het Rijn(land)plein tegen sluiting Ok’s Rijnland ziekenhuis

Afgelopen zaterdag waren 10 actieve SP-ers aanwezig op het Rijnplein. Met een patiënt op een echt ziekenhuisbed, werd er geprotesteerd tegen de sluiting van de Operatiekamers van het Rijnlandziekenhuis in Alphen. Ondanks de kou en de sneeuw, waren er veel positieve geluiden voor de actie van het winkelende publiek.
Bij deze actie werden we ondersteund door een een aantal vrijwilligers van de Stichting Basisziekenhuis Moet.

Er zijn door 126 mensen protestbrieven ingevuld, welke wij aan de heer Treffers van het ziekenhuis zullen aanbieden. Maar de actie loopt nog door. Op onze site, kunnen inwoners de brief downloaden en hem per post of email aan de directie van het ziekenhuis versturen. De steun van alle Alphenaren is nodig om de plannen te kunnen beïnvloeden!!!
Voorzitter Gerard Couturier: Hier in Alphen worden bijna 4.000 operaties per jaar uitgevoerd. Ik durf de stelling aan dat het ziekenhuis hier in Alphen gewoon winst maakt. Deze bezuiniging is een klap in het gezicht van alle medewerkers en de inwoners van Alphen aan den Rijn. Wij danken minister Schippers van de VVD hartelijk voor de opgelegde bezuiniging, die hier aan ten grondslag ligt.


U bent hier