h

Actie

13 mei 2019

SP voert derde telactie huisartsenpost uit op Moederdag

Foto: Raymond Geertsen Fotografie / Raymond Geertsen Fotografie

De SP heeft op zondag 12 mei, Moederdag, voor de derde keer geteld bij de huisartsenpost in Alphen aan den Rijn. Waar de vorige twee tellingen nachtelijk waren, vond deze telling plaats overdag, van 7 uur ‘s morgens tot 7 uur ‘s avonds. De SP doet dit om te bewijzen dat de huisartsenpost niet in de weekenden en in de nachten moet gaan sluiten zoals zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid/ Achmea als doelstelling heeft. SP-Raadscommissielid Ginet Groep-Eijsackers: Zorg en zekerheid beweert bij monde van St. Samenwerkende Huisartsen Rijnland (SHR) voorzitter Ruud Gebel dat de HAP zou moeten sluiten omdat er gemiddeld maar 2,1 patiënten op de HAP afkomen in de nachten/weekenden, wat niet rendabel wordt geacht. Onze 12 uurs tellingen leverden de afgelopen twee keer al 28 en 43 patiënten op, wat bewijst dat ze onzin verkondigen om geld te besparen.’

Lees verder
17 december 2018

Succesvolle actiebijeenkomst OPEN DIE HAP! met inwoners in stadhuis!

Foto: Hugo van de Kolk / Hugo van de Kolk

Op dinsdagavond 11 december kwamen een dertigtal verontruste inwoners af op de actiebijeenkomst rondom de huisartsenpost en nachtapotheek georganiseerd door de SP. Doel van de avond was om elkaar te informeren over de huidige stand van zaken, maar ook om samen actieplannen te maken. Want zo gaven de inwoners aan: Zorg is geen markt, maar een recht. Onze huisartsenpost moet, zeker gezien haar regiofunctie, in het weekend en ’s avonds gewoon openblijven voor iedereen!’

Lees verder
4 november 2018

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België!

Foto: Hugo van de Kolk / Hugo van de Kolk

Humor, daar houden wij bij de SP wel van. Met deze woorden boden SP-raadsleden Harre van der Nat en Iris van de Kolk tijdens de gemeenteraad van donderdag 1 november een reiskoffer aan voor de emigratie van Nieuw Elan Raadslid Robert Jan Blom. Het Nieuw Elan raadslid deed de uitspraak te willen emigreren naar België in het Algemeen Dagblad toen bleek na een volkspeiling dat de Alphenaren graag het oude vertrouwde “a dark limousine exit” wilden laten staan. Het blauwe ijzeren kunstwerk “A Dark Limousine Exit”, is ontworpen door de Haagse beeldhouwer Ernst Hazenbroek.

Lees verder
1 september 2018

SP in gesprek met Boskoopse ondernemers over komst Hotel Haert

Foto: SP

Op zaterdagochtend is de SP in Boskoop centrum in gesprek gegaan met lokale ondernemers over de komst van Hotel Haert aan de Koninginneweg en wat dat voor hen zou betekenen. Hierbij hebben we veel nieuwe en nuttige informatie ontvangen waar wij zeker wat mee kunnen. De komende tijd willen wij graag met nog meer ondernemers, maar ook buurtbewoners in gesprek hierover om een volledig beeld te krijgen. Ben je een ondernemer in Boskoop centrum of buurtbewoner en wil je in gesprek hierover? Mail ons dan via: alphenaandenrijn@sp.nl!

Lees verder
16 december 2017

Nachtelijke sluiting HAP zou een verschraling van de regionale zorg betekenen.

Foto: SP

Aan de voorzijde van het Alrijne ziekenhuis was een demonstratie tegen de nachtelijke sluiting van de HAP (huisartsenpost). Deze demonstratie was georganiseerd door inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij waren hierbij aanwezig om onze steun te betuigen. Ook stichting basisziekenhuis moet was van de partij. Naar alle waarschijnlijkheid zal begin 2019 de HAP in de nacht sluiten onder dwang van de zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid.

Lees verder
7 september 2017

Reizigers buslijn 169: "Geen wijziging dienstregeling"

Foto: H vd Nat

Op 1 december 2017 gaat de nieuwe dienstregeling van het stads- en streekvervoer in. Arriva wil dan dat buslijn 169 een andere route gaat rijden. Leden van de SP Alphen aan den Rijn hebben zaterdag 2 september op diverse bushaltes die lijn 169 aandoet met reizigers gesproken over de wijziging van de dienstregeling.

Lees verder
26 april 2017

SP: Meer Alphens geld voor Alphens dierenwelzijn

Foto: Harre van der Nat / SP Alphen

Eerder luidde de dierenambulance nog de noodklok. Zo ging het niet langer. Zij waren gehuisvest in een ruimte die absoluut ongeschikt was en ook hadden ze de grootste moeite om financieel rond te komen. De gemeente Alphen aan den Rijn maakte jaarlijks 1,02 euro per inwoner over naar de landelijke dierenbescherming, maar daarvan kwam slechts een klein gedeelte terecht bij de Alphense dierenambulance.

Lees verder
12 december 2014

SP is solidair met Amnesty International

Foto: SP

10 December was het de Internationale Dag van de Mensenrechten. De SP is solidair met Amnesty. Amnesty organiseerde op deze dag een schrijfmarathon.

Lees verder
5 december 2014

Houten eikel voor VVD wethouder Hoekstra

Foto: SP

Uit handen van de SP raadslid Harre van der Nat kreeg wethouder Hoekstra de houten eikel 2014 vanwege de illegale bomenkap in de omgeving van de Sportlaan in Benthuizen.

Lees verder
21 september 2014

Slikken de Alphenaren de bezuinigingen ook voor Zoete Koek?

Op zaterdag 20 september gingen een aantal actieve SP'ers het centrum in met flyers en stroopwafels.

Lees verder

Pagina's

U bent hier