h

Actie

14 juli 2023

Succesvolle actie met bewoners leidt tot aanpassing omstreden parkeerbeleid

Foto: Hugo van de Kolk

Anderhalf uur gratis parkeren in de Alphense parkeergarages klinkt als een mooi gebaar van de gemeente. Maar gratis bestaat niet, de rekening van de gemiste inkomsten wordt bij de centrum bewoners neergelegd. Door de betaalde parkeertijd van 18:00 uur naar 21:00 uur op te rekken en de prijs te verhogen naar € 2,50 per uur wil de gemeente de gemiste inkomsten terug verdienen.

Lees verder
11 november 2020

Actievoeren werkt: HAP blijft na jarenlange strijd SP 24/7 open

Foto: SP

Vandaag is bekend geworden dat de huisartsenpost in Alphen 24/7 openblijft. De SP is hier erg blij mee. Al sinds 2017 is de SP samen met alle inwoners van Alphen en actiegroep OpendieHAP bezig geweest met de strijd om de huisartsenpost open te houden. Raadslid Ginet Groep coördineerde deze acties samen met al onze actieve leden. Groep: ‘We zijn blij dat er 24/7 zorg in de buurt gegarandeerd blijft. In een honderdduizend plus gemeente zoals Alphen aan den Rijn is het ondenkbaar dat dit niet zo zou zijn, zeker met de coronacrisis, maar los daarvan ook. Ik wil iedereen hartelijk bedanken, waaronder actievoerder van het eerste uur Gerard Harmes, die ons geholpen heeft met deze actie!’

Lees verder
29 april 2020

Uitnodiging voor Habeko Wonen tegen huurverhoging: nul is genoeg!

Wij willen als SP dat Habeko Wonen, net zoals we dat verlangen van Woonforte, de huur dit jaar niet verhoogt. Met de coronacrisis en het feit dat mensen zich nu al blauw betalen aan hun huur is nul genoeg! SP fractievoorzitter Iris van de Kolk nodigt per brief Habeko Wonen directeur Martin Bogerd uit tot een gesprek hierover. van de Kolk: 'Mensen raken op dit moment hun baan kwijt, proberen voor geliefden te zorgen die ziek zijn geworden en zien de rekeningen opstapelen. Dan is een huurverhoging gewoon niet uit te leggen. Daarom heb ik naast een brief aan Monique Brewster er ook een geschreven aan Habeko Wonen directeur Martin Bogerd, want hier moeten we uit kunnen komen met elkaar. Een huurverhoging van nul is genoeg!'

Lees verder
28 april 2020

Uitnodiging naar Woonforte om huurverhoging te stoppen: nul is genoeg

Foto: Anouk Pross

Wij willen als SP dat Woonforte de huur dit jaar niet verhoogd. Met de coronacrisis en het feit dat mensen zich nu al blauw betalen aan hun huur is nul genoeg! SP fractievoorzitter Iris van de Kolk nodigt per brief Woonforte directeur Monique Brewster uit tot een gesprek hierover. van de Kolk: 'Mensen raken op dit moment hun baan kwijt, proberen voor geliefden te zorgen die ziek zijn geworden en zien de rekeningen opstapelen. Dan is een huurverhoging gewoon niet uit te leggen. Daarom heb ik een brief geschreven aan Monique Brewster, want hier moeten we uit kunnen komen met elkaar. Een huurverhoging van nul is genoeg!'

Lees verder
20 april 2020

Een hart onder de riem van collega Jenny: Een bosje bloemen voor thuiszorgmedewerkers Buurtzorg!

Foto: Maurits Gemmink / SP

Afgelopen donderdagmiddag hebben wij als SP 23 boeketten afgeleverd bij medewerkers van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg in Alphen aan den Rijn. Dit hebben wij gedaan op verzoek van Buurtzorgmedewerker Jenny die met zwangerschapsverlof is en haar collega’s een hart onder de riem wilde steken. SP fractievoorzitter Iris van de Kolk: “Ook deze mensen werken keihard en vaak met te weinig beschermingsmiddelen, het minste wat wij kunnen doen is ze een hart onder de riem steken met een mooie bos bloemen.”

Lees verder
6 april 2020

SP bezorgt bloemen bij Alphense politie als startschot bloemenactie!

Foto: SP

De SP Alphen aan den Rijn is vandaag haar bloemenactie begonnen met het schenken van een aantal boeketten aan de politie in Alphen aan den Rijn om de agenten, die ook onder deze omstandigheden een vitaal beroep uitoefenen, een hart onder de riem te steken.

Lees verder
5 april 2020

SP werkgroep Bodegraven-Reeuwijk gaat ook bloemen bezorgen op bestelling!

Foto: SP

De SP werkgroep in Bodegraven-Reeuwijk gaat ook bloemen bezorgen op bestelling bij mensen die het extra moeilijk hebben zijn door de coronacrisis of opgevrolijkt zouden moeten worden in deze zware tijden. Dit doen zij om de eenzaamheid onder de mensen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk tegen te gaan en hen een hart onder de riem te steken. SP Alphen afdelingsvoorzitter Daniel Boer en SP Bodegraver Aad Grimbergen: “Nu iedereen al een tijdlang thuis zit, en geen bezoek mag krijgen, zorgt dat voor de nodige eenzaamheid bij mensen in Bodegraven en Reeuwijk. Om wat vrolijkheid en solidariteit te verspreiden gaan wij als SP daarom ook hier bloemen bezorgen bij mensen. Het geld dat overblijft gaat naar bloemen voor mensen in vitale beroepen. Mensen kunnen daarnaast een tekst op het kaartje laten zetten dat we bij elk boeket voegen om het nog wat persoonlijker te maken!”

Lees verder
3 april 2020

SP gaat bloemen bezorgen op bestelling bij mensen in Alphen en de kernen!

Foto: SP

De SP in Alphen gaat bloemen bezorgen op bestelling bij Alphenaren die vereenzaamd zijn door de coronacrisis of opgevrolijkt zouden moeten worden in deze zware tijden. Dit doen wij om de eenzaamheid onder de mensen uit de gemeente Alphen tegen te gaan en hen een hart onder de riem te steken. Fractievoorzitter Iris van de Kolk en afdelingsvoorzitter Daniel Boer: “Nu iedereen al een tijdlang thuis zit, en nog moet zitten, zorgt dat voor de nodige eenzaamheid bij mensen. Om wat vrolijkheid en solidariteit te verspreiden gaan wij als SP daarom bloemen bezorgen bij mensen. Het geld dat overblijft gaat naar bloemen voor mensen in vitale beroepen. Mensen kunnen daarnaast een tekst op het kaartje laten zetten dat we bij elk boeket voegen om het nog wat persoonlijker te maken!”

Lees verder
18 februari 2020

De bewoners van zorgcentrum Driehoorne tekenen vóór de HAP!

Foto: SP

Donderdag 6 februari zijn onze actieve SP leden in Driehoorne geweest en is de grote paracetamol volgezet met handtekeningen van bewoners. De ouderen waren strijdbaar. Ze wilden daarom maar al te graag hún handtekening zetten. De verontwaardiging van de nachtelijke sluiting is groot. Het plan van Zorg en Zekerheid en de SHR om taxi’s in te zetten voor het vervoer naar Leidendorp is niet te verkopen aan de bewoners. Één mevrouw vertelde dat ze in het ziekenhuis vier uur op een taxi heeft gewacht om weer thuisgebracht te worden. En zo volgden er nog veel meer schrijnende verhalen. Het maakt pijnlijk duidelijk wat deze bezuiniging voor de inwoners van Driehoornen daadwerkelijk betekend.

Lees verder
16 februari 2020

Onze speeltuinen moeten blijven!

Foto: SP

De SP heeft de laatste tijd veel klachten ontvangen van bewoners uit de hele gemeente over speeltuinen die half of helemaal zijn weggehaald of binnenkort dreigen gesloopt te worden zonder goed alternatief. Op dit moment ligt er een plan van Nieuw Elan wethouder Gert Jan Schotanus bij de gemeenteraad voor om onder het mom van een kwaliteitsinhaalslag nog meer speeltuinen in onze gemeente te slopen. En het mooiste van dit alles? Het gaat meer kosten en we krijgen er minder speeltuinen voor terug. De SP is hier fel op tegen. Zo hoort deze wethouder niet met onze kinderen om te gaan! Ben je het hier ook mee oneens en wil je dat jouw speeltuin(en) behouden blijft? Of wil je überhaupt niet dat deze gemeente speeltuinen gaat slopen, maar dat ze gewoon opgeknapt worden? Print dan de poster bij dit bericht uit en plaats hem voor je raam!

Lees verder

Pagina's

U bent hier