h

Uitnodiging voor Habeko Wonen tegen huurverhoging: nul is genoeg!

29 april 2020

Uitnodiging voor Habeko Wonen tegen huurverhoging: nul is genoeg!

Wij willen als SP dat Habeko Wonen, net zoals we dat verlangen van Woonforte, de huur dit jaar niet verhoogt. Met de coronacrisis en het feit dat mensen zich nu al blauw betalen aan hun huur is nul genoeg! SP fractievoorzitter Iris van de Kolk nodigt per brief Habeko Wonen directeur Martin Bogerd uit tot een gesprek hierover. van de Kolk: 'Mensen raken op dit moment hun baan kwijt, proberen voor geliefden te zorgen die ziek zijn geworden en zien de rekeningen opstapelen. Dan is een huurverhoging gewoon niet uit te leggen. Daarom heb ik naast een brief aan Monique Brewster er ook een geschreven aan Habeko Wonen directeur Martin Bogerd, want hier moeten we uit kunnen komen met elkaar. Een huurverhoging van nul is genoeg!'

Wil jij ook iets doen tegen de voorgenomen huurverhoging? Teken dan deze petitie!

Lees hieronder de volledige brief:

Onderwerp: 0% = genoeg. Stop de huurverhoging!

Geachte heer Bogerd,

Via deze brief wil de SP Alphen aan den Rijn u dringend verzoeken om af te zien van de geplande huurverhoging. Vorig jaar had 50 procent van alle huurders moeite met het betalen van de huur. Door de recente gezondheids- en economische crisis krijgen veel van uw huurders te maken met een (extra) terugval in inkomsten. Het is daarom van groot belang dat huurders in deze onzekere tijden niet ook nog eens te maken krijgen met de door u aangekondigde lastenverzwaring.

Veel van uw huurders geven aan zich serieus zorgen te maken over de huurverhoging en die signalen bereiken de SP Alphen aan den Rijn iedere dag in toenemende mate. Stuk voor stuk vertellen zij ons dat het voor hen lastiger en soms zelfs onmogelijk zal zijn om nog rond te komen door deze voorgenomen verhoging.

U kunt een groot deel van deze zorgen wegnemen door te zeggen: “0% is genoeg, voor onze huurders geen huurverhoging dit jaar”.

Enkele van uw collega-corporaties hebben al aangegeven de huurverhoging uit te stellen. Onder andere HW wonen, Deltawonen en Vechtdal wonen hebben besloten om de huurverhoging in elk geval uit te stellen tot oktober. Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed stelt de huurverhoging uit tot 1 januari. Kennemer Wonen heeft aangegeven met een lagere verhoging te komen dan ze van plan waren. Dit zijn volgens ons al enkele stappen in de goede richting, maar uiteraard nog maar een gedeelte van het gewenste resultaat. Wij hopen dat u zult besluiten om de huurverhogingen in zijn geheel van tafel te vegen dit jaar.

We zijn zeer benieuwd naar uw reactie en uiteraard gaan we, net zoals met Woonforte, graag met u in gesprek om onze ideeën verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,
Iris van de Kolk
SP Alphen aan den Rijn                                                  

Reactie toevoegen

U bent hier