h

Opinie

16 april 2020

Opinie: Woonforte, huren verhogen is bezopen

Foto: Anouk Pross

Vandaag is er in het AD een stuk verschenen dat Woonforte in juni alsnog de huren wil verhogen. Daar waar andere woningcorporaties wel de ernst van de huidige crisis in zien is Woonforte hier totaal blind voor. De argumentatie van directeur Monique Brewster is flinterdun. Wij willen dan ook als SP dat Woonforte hier vanaf ziet, want de huren verhogen is bezopen. Hier zullen wij op aandringen bij de gemeente en we schuwen verdere (online) acties op gepaste afstand ook zeker niet.

Lees verder
10 april 2020

Opinie: Hoe gaan we verder na het Coronavirus?

Foto: Peter Frank / AD

Meer dan ooit staat onze gezondheidszorg centraal. Iedereen ziet het belang van een goede zorg en een goede organisatie van zorg in deze tijd van de Corona epidemie. Artsen en verpleegkundigen, zelfs oud-verpleegkundigen en artsen worden ingeschakeld.

Lees verder
31 januari 2020

Nachtsluiting Alphense huisartsenpost niet onvermijdelijk maar ordinaire bezuinigingsoperatie

Foto: SP

Het dedain spat ervan af. “Je moet zorg kunnen uiten, maar klagen zonder argumenten, daar kan ik niks mee, “ zegt directeur Immie Boomgaardt van de Huisartsenpost. Daarmee worden meer dan 100.000 inwoners uit Alphen die fel tegen de nachtsluiting van de huisartsenpost zijn, af geserveerd. Met de term ‘de patiënt centraal’ probeert zij recht te praten wat krom is. Deze managementtaal kan echter niet de werkelijke reden verhullen: een bezuinigingsoperatie die ten koste gaat van de bereikbaarheid en kwaliteit van de huisartsenzorg in de regio. Het roer moet om voor het behoud van een volwaardige huisartsenpost in Alphen aan den Rijn.

Lees verder
7 januari 2019

Intolerantie begint waar tolerantie eindigt: De Nashville verklaring

Foto: SP

Stel je eens voor: je zit rustig ’s avonds op de bank wat e-mails te beantwoorden. Plots krijg je het nieuws binnen over de inmiddels roemruchte Nashville verklaring. Je fronst je wenkbrauwen een beetje, leest het stuk, je mond valt open van verbazing en je eerste impulsieve reactie is ironisch genoeg: Gadverdamme. Zo zat ik er gisteravond dus bij toen het nieuws losbarstte dat Kees van der Staaij en consorten het nodig vonden om mij en velen met mij weg te zetten als minderwaardig op basis van hun eigen geloofsovertuiging.

Lees verder

U bent hier