h

Intolerantie begint waar tolerantie eindigt: De Nashville verklaring

7 januari 2019

Intolerantie begint waar tolerantie eindigt: De Nashville verklaring

Foto: SP

Stel je eens voor: je zit rustig ’s avonds op de bank wat e-mails te beantwoorden. Plots krijg je het nieuws binnen over de inmiddels roemruchte Nashville verklaring. Je fronst je wenkbrauwen een beetje, leest het stuk, je mond valt open van verbazing en je eerste impulsieve reactie is ironisch genoeg: Gadverdamme. Zo zat ik er gisteravond dus bij toen het nieuws losbarstte dat Kees van der Staaij en consorten het nodig vonden om mij en velen met mij weg te zetten als minderwaardig op basis van hun eigen geloofsovertuiging.

Niet alleen als LHBTI’er, maar ook als socialist en volksvertegenwoordiger ben ik ontsteld over het feit dat vandaag de dag het idee van “liefde is liefde” nog steeds niet doorgedrongen is in de hoofden van alle Nederlanders. Maar onverwachts is het niet. Steeds weer voelen orthodoxe of beter gezegd geradicaliseerde Christenen, in dit geval bij monde van SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij, de noodzaak om te oreren dat het huwelijk alleen iets is tussen “één man en één vrouw” en dat homoseksualiteit en transgenderisme iets “onreins” is alsof we weer terug zijn in de jaren ’50. Dat moet nu een keer afgelopen zijn wat mij betreft. Als ik mij uit respect niet bemoei met de geloofsbelijdenis et cetera van orthodoxe Christenen dan verwacht ik op zijn minst dat zij mij niet veroordelen om wie ik lief heb. Het is per slot van rekening niet zo alsof we van mensen zoals Kees vragen of hij bij Adam in bed gaat liggen, want dat moet hij zelf weten. Dit concept noemen we naastenliefde, maar die les van Jezus Christus zijn Kees en consorten blijkbaar glad vergeten.

Mijn eigen oplossing? Laten we die ridicule, walgelijke en haat zaaiende Nashville verklaring voor de neuzen van deze intolerante mensen verscheuren, stoepen versieren met regenbogen, regenboog vlaggen uithangen, elkaars handen vast blijven houden, elkaar blijven zoenen en met elkaar trouwen tot we erbij neervallen. Want dit is Nederland anno 2019 en de intolerantie begint waar tolerantie eindigt. Ik zal mij er dan ook nooit bij neerleggen dat ik als minder gezien wordt door een ander op basis van wie mijn bedpartner is en dat zal ik ze blijven vertellen en laten zien tot aan mijn bloedeigen graf! De eerste kans om deze radicalen met hun neus op de feiten te drukken is vrijdag 18 januari bij het hoofdkantoor van de SGP om 18 uur waar het ‘mannenliefde protest’ wordt georganiseerd. Zelf zal ik daar dan ook aanwezig zijn. Kom je ook mee? Dan laten we ze eens zien wat naastenliefde nu echt is!

Opiniestuk geschreven door: Iris van de Kolk, Raadslid SP Alphen aan den Rijn

Reactie toevoegen

U bent hier