h

Cultuur

6 oktober 2019

Toekomst Castellum in het ongewisse

Foto: Iris van de Kolk

Tijdens de raadscommissievergadering van 3 oktober is gesproken over de toekomst van het Castellum. SP fractievoorzitter Iris van de Kolk: “Er is eigenlijk maar één woord dat wij als SP kunnen noemen voor het voorstel dat hier voor ligt en dat is kapitaalvernietiging. Op het moment dat je namelijk een kind met het badwater weggooit doordat je datzelfde water eerst bevuild hebt met slecht cultuurbeleid en financiële missers die keer op keer op het bordje van onze inwoners zijn komen te liggen is dat precies wat je bezigt."

Lees verder
5 oktober 2019

Cultuurvisie dit keer wel door de raadscommissie

Op 3 oktober is er tijdens de raadscommissie gesproken over de tweede versie van de cultuurvisie van gemeente Alphen aan den Rijn. De eerste versie was met grote meerderheid van de commissie afgewezen. SP fractievoorzitter Iris van de Kolk is echter nog helemaal niet tevreden met de cultuurvisie: “De vorige keer dat wij in commissie bij elkaar bijeen kwamen hebben wij het gedane huiswerk van de wethouder afgekeurd en hem gezegd het opnieuw te moeten maken. De voornaamste klachten waren toen dat het stuk slecht onderbouwd was inhoudelijk en op financieel gebied plus dat het aanstellen van de cultuur makelaar te veel van het budget zou opslokken zonder dat dit ook maar iets oplevert voor de cultuursector. Als wij dan naar de cultuurvisie van vandaag kijken valt ons iets op. Namelijk dat het in feite hetzelfde werkstuk is met meer woorden en een andere kaft, maar dat deze wethouder wel erg slecht in luisteren is geweest. Helaas is dit Shakespeariaanse drama dus nog niet eindig.”

Lees verder
12 mei 2019

Gemeente slaat compleet de plank mis met cultuurvisie

Foto: Iris van de Kolk

Tijdens de commissie vergadering over het sociaal en maatschappelijke domein van donderdag 9 mei is de cultuurvisie van gemeente Alphen aan den Rijn besproken. Voor de SP is cultuur erg belangrijk omdat het bij uitstek iets is wat mensen van alle lagen van de samenleving bijeen kan brengen. Echter slaat de cultuurvisie de plank compleet mis, SP-raadslid Iris van de Kolk had er het volgende over te zeggen: “Toen ik als socialist en cultuurwetenschapper wist dat de cultuurvisie eraan kwam was ik zeer geïnteresseerd en geïntrigeerd. Inmiddels is die interesse omgeslagen in pure teleurstelling en verbazing over de slechte staat van dit voorstel en de onderliggende visie.”

Lees verder

U bent hier