h

Verkiezingsnieuws

5 november 2021

Iris van de Kolk lijsttrekker SP voor gemeenteraadsverkiezingen!

Foto: SP

Tijdens de algemene ledenvergadering van donderdagavond 4 november is SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk door de aanwezige leden gekozen tot lijsttrekker van de Alphense SP. Van de Kolk: “Ik voel me enorm vereerd dat ik deze lijst met vertrouwde gezichten en nieuw talent mag aanvoeren. Wij willen ons de komende vier jaar inzetten voor een eerlijke gemeente voor iedereen. Speerpunten voor ons zijn het realiseren van betaalbare woningen voor jong en oud, jeugdzorg die voor iedereen toegankelijk is en het verduurzamen van huizen zonder dat mensen zich blauw betalen daaraan.”

Lees verder
4 december 2018

Alphens raadslid Iris van de Kolk op plek 5 kieslijst Provinciale Staten van maart 2019!

Foto: Daniel Boer / SP

Op 1 december 2018 is de kandidatenlijst van de SP voor de Provinciale Staten verkiezingen van Zuid-Holland van 2019 vastgesteld. Op plek 5 staat Alphens raadslid Iris van de Kolk en op plaats 10 Koudekerker en huidig fractievoorzitter Harre van der Nat. De lijst wordt aangevoerd door Lies van Aelst, de huidige fractievoorzitter van de Statenfractie.

Lees verder
2 maart 2018

Thermokleding en vorstverlet voor de jongens en meiden van de buitendienst.

Foto: SP

Donderdag 1 maart kwamen de SP en de FNV in actie nadat zij hoorden dat de hardwerkende jongens en meiden van Rijnvicus en de gemeente in de vrieskou moesten werken zonder beschermende kleding. De SP ging op onderzoek uit en zag inderdaad dat de mensen van de buitendienst stonden te verkleumen. Samen met een aantal leden en een pan soep in de hand kwamen zij in actie. De soep warmde de werknemers en ondertussen ging van der Nat samen met vakbondsman en kandidaat raadslid Gerard Michies (nr. 16) in gesprek met de leiding van het werkbedrijf. Vanaf vandaag krijgen deze harde werkers de thermokleding aangereikt van de leiding en kan er in overleg vorstverlet verkregen worden.

Lees verder
1 maart 2018

Werknemers Rijnvicus moeten ondanks vrieskou doorwerken

Foto: SP

Het is lijsttrekker Harre van der Nat vandaag ter ore gekomen dat het personeel van Rijnvicus (werkbedrijf Alphen), ondanks de koude, aan de groenvoorziening in Alphen aan den Rijn toch aan het werk moest. In veel bouw cao's is een regeling omtrent koudeverlet opgenomen. Bij een gevoelstemperatuur van -6 graden gaat een verlet periode in waarin de bouwvakker niet hoeft te werken. Gemeente Alphen aan den Rijn laat haar personeel van Rijnvicus, de voormalige SWA, echter zonder enige vorm van extra bescherming gewoon buitenwerken deze week.

Lees verder
22 februari 2018

Afschaffen referendum is elitaire tik in het gezicht van gewone mensen

Foto: SP

Wanneer de meerderheid van onze volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer bang is voor de wens van haar inwoners is er iets mis, iets goed mis. De democratie in onze samenleving staat hierdoor op losse schroeven.

Lees verder
17 februari 2018

Even voorstellen Ginet Groep nummer 5 op de SP lijst

Foto: SP

Ginet is in het dagelijks leven hoofdcoördinator van de Alphense dierenambulance en lesinstructeur bij de Alphense reddingsbrigade.  Eerder werkte ze bij de brandweer in Alphen aan den Rijn.

Lees verder
16 februari 2018

Groenendijk krijgt vitaliteit terug

Foto: SP

EIGEN STEMBUREAU VOOR GROENENDIJK
De SP heeft na de evaluatie van de vorige gemeenteraadsverkiezingen aangegeven
dat er meer stembureaus moesten komen. Daarbij gaf de SP de kern Groenendijk als voorbeeld. Lijsttrekker Harre van der Nat: ‘Als je mensen wil motiveren om
te gaan stemmen, moet je ze niet vragen om daar een paar kilometer voor af te leggen.’ De oproep van de SP heeft succes gehad: er komen nu meer stembureaus, waaronder een stembureau in Groenendijk.

Lees verder
8 februari 2018

Het Alphens Journaal in 30 seconden aflevering 3

Foto: SP
Het is alweer tijd voor de derde aflevering van 'Het Alphens journaal in 30 seconden'. Dit keer zien we wat er van de NUON pot is overgebleven. En dat gratis parkeren in het centrum van Alphen lijkt toch niet zo'n gek idee. Kijk maar naar Zoetermeer!
Lees verder
1 februari 2018

SP in Provinciale Staten tegen verlengde Bentwoudlaan

Foto: SP

De SP in Provinciale Staten keerde zich gister tegen het voorstel van het provinciebestuur voor aanleg van de verlengde Bentwoudlaan. De partij mist draagvlak bij inwoners en het MKB voor deze nieuwe weg dwars door het net aangelegde Bentwoud en wil onderzoek naar betere alternatieven, zoals een tweede oeververbinding bij Boskoop.

Lees verder

Pagina's

U bent hier