h

Herbouw de Thermen

23 mei 2012

Nieuw zwembad AquaRijn geopend

Op 16 mei j.l. was ons oud-bestuurslid Gerard Harmes, als initiatiefnemer van het voormalige comité Thermen 2 met nog 2 bestuursleden van dit comité aanwezig bij de opening van het nieuwe zwembad. Hieronder zijn opinie.
__________________________________________________
"Een prachtig bad met meer dan regionale uitstraling. De opening was fraai in elkaar gestoken zonder overdreven uitbundigheid. Dames van AZC gaven een demonstratie synchroon zwemmen. Er was een dame in een grote glazige plastic bol die hierbinnen haar kunsten vertoonde. Dan was er een duiker die de sleutel tot de opening van het bad in duikerspak met zuurstoffles op de bodem van het zwembad vond. Even later werd het officieel geopend en kwamen de toespraken. Die duiker bleek wethouder Michel du Chatinier. De tweede spreker was burgemeester Bas Eenhoorn. Alle aandacht voor de processen en bouwactiviteiten.

Lees verder
13 februari 2008

Comité Thermen II opgericht

13 februari, namen 13 Alphense burgers het besluit een comité in het leven te roepen dat de belangen van de zwemmende Alphenaren wil behartigen. Het comité wil de gemeenteraad en B & W hun ideeën voorleggen en bediscussiëren.

Lees verder
5 februari 2008

Binnen halen zwembad Thermen II belangrijke overwinning

Dankzij massale reacties van de bevolking kreeg de democratie in Alphen a/d Rijn haar kans. In het Alphense Stadhuis vond op donderdag 31 januari 2008 een groot wonder plaats. De democratie zegevierde en de gehele oppositie kreeg steun van de collegepartijen VVD en CDA. De PvdA en de CU bleven met lege handen staan.

Lees verder
30 januari 2008

Uitnodiging aan allen die gespreid zwemwater willen

Net als vorige week donderdag bij de commissievergadering voert de SP afdeling een korte actie vlak voor de raadsvergadering van donderdag 31 januari.

Lees verder
27 januari 2008

Herbouw Thermen dichterbij?

Collegepartijen CDA en VVD snappen tenminste wat er onder de mensen leeft. Nu nog hun daden afwachten. Op 31 januari 2008 legt de gemeenteraad een examen democratie af. Dan zal blijken of de uitgesproken twijfels van het CDA en VVD omgezet worden in onvoorwaardelijke steun aan de wens van het overgrote deel van de bewoners in Ridderveld.

Lees verder
15 januari 2008

College B&W negeert wens bevolking inzake de Thermen

Vandaag heeft het college van B&W eindelijk een standpunt ingenomen inzake de uitbreiding van het zwemwater in Alphen aan den Rijn. Niet onverwacht kiezen zij voor concentratie van al het zwemwater in Alphen aan den Rijn op locatie De Hoorn. Dat betekent dat als het college zijn zin krijgt zwembad de Thermen niet herbouwd gaat worden.

Lees verder
15 januari 2008

SP verspreidt 15.000 folders in Ridderveld

De SP gaat door met actie voeren rondom het concept bestemmingsplan Ridderveld en de herbouw van zwembad de Thermen.Op dinsdag 15 januari 2007 worden vanaf 18.30 ruim 15.000 folders uitgedeeld aan SP leden en vrijwilligers. Zij zullen deze in de dagen daarna in heel Ridderveld huis aan huis verspreiden. Het uitdelen zelf zal vanuit een opvallende SP bus plaatsvinden voor het filiaal van Bakker Sport in de Ridderhof. Aanwezig zijn diverse SP bestuurs- en fractieleden om vragen te beantwoorden. Natuurlijk ontbreekt de bekende SP tomatensoep ook nu niet.

Lees verder
3 december 2007

SP actie “Herbouw de Thermen” krijgt warm onthaal!

Op zaterdag 1 december 2007 is de SP actie “Herbouw de Thermen” van start gegaan. Op de markt en Dreespassage, in de Atlas, Herenhof en in de wijk Ridderveld zijn en worden flyers uitgedeeld waarin de Alphenaren wordt opgeroepen om hun mening te geven aan de Alphense politiek over de herbouw van de Thermen.

Lees verder

U bent hier