h

Nieuw zwembad AquaRijn geopend

23 mei 2012

Nieuw zwembad AquaRijn geopend

Op 16 mei j.l. was ons oud-bestuurslid Gerard Harmes, als initiatiefnemer van het voormalige comité Thermen 2 met nog 2 bestuursleden van dit comité aanwezig bij de opening van het nieuwe zwembad. Hieronder zijn opinie.
__________________________________________________
"Een prachtig bad met meer dan regionale uitstraling. De opening was fraai in elkaar gestoken zonder overdreven uitbundigheid. Dames van AZC gaven een demonstratie synchroon zwemmen. Er was een dame in een grote glazige plastic bol die hierbinnen haar kunsten vertoonde. Dan was er een duiker die de sleutel tot de opening van het bad in duikerspak met zuurstoffles op de bodem van het zwembad vond. Even later werd het officieel geopend en kwamen de toespraken. Die duiker bleek wethouder Michel du Chatinier. De tweede spreker was burgemeester Bas Eenhoorn. Alle aandacht voor de processen en bouwactiviteiten.

Helaas niets over de voorgeschiedenis die tot deze bouw leidde! Dat wekte bij ons niet alleen verbazing, maar ook verontwaardiging op. We wilden het feestje niet verpesten. Direct na afloop togen wij naar de burgemeester en wethouder. Bas Eenhoorn zei dat hij de voorgeschiedenis niet kende. Michel du Chatinier kon hier niet mee wegkomen omdat hij op 25 juni 2010 bij het slaan van de eerste paal Jo Schriek van de SP-fractie beloofd had samen het bad te openen. Tja, dat was wat lastig. Zonder de SP en Thermen II was dit bad er nooit gekomen! De wethouder wilde het algemeen houden, dus noemde hij uitgezonderd de twee directeuren van de Sportstichting niemand. Jammer dat ook de buurtbewoners er niet direct bij betrokken waren, terwijl een aantal zich flink had ingespannen de wensen van de buurtbewoners te vertalen. En dat is heel goed gelukt. Wij willen alle betrokkenen die handtekeningen hebben gezet, zich bezig hielden met de acties bedanken voor hun inzet en het bereikte nieuwe zwembad".

U bent hier