h

Boskoop

1 september 2021

OTTO Work Force onbereikbaar voor ernstig zieke arbeidsmigrant, SP Alphen stelt raadsvragen!

SP Tweede Kamerlid Bart van Kent trof een ernstig zieke arbeidsmigrant in Boskoop dat wordt gebruikt door OTTO Work Force. De man crepeerde van de pijn, maar van zijn werkgever/huisvester OTTO kreeg hij geen hulp. Pas nadat Van Kent OTTO talloze keren contacteerde kwam er een busje om de man naar het ziekenhuis te vervoeren. Van Kent ging zelf met de man mee. SP fractievoorzitter Iris van de Kolk vindt het onmenselijk dat er zo met arbeidsmigranten wordt omgegaan: ‘Deze situatie is onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. Daarom heb ik de gemeente via schriftelijke vragen ter verantwoording geroepen. Ik wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.’

Lees verder
27 mei 2020

SP vraagt debat aan over levensgevaarlijke situatie hefbrug Boskoop

Foto: SP

Uit onderzoek van Omroep West is gebleken dat er door een projectleider van de Provincie is besloten om kritiek onderhoud aan de hefbrug in Boskoop uit te stellen om te besparen op de kosten. Hierdoor is de brug al jaren onveilig zonder dat hier wat aan gedaan is. SP Fractievoorzitter Iris van de Kolk: ‘Elke Boskoper die door deze bezuinigingen mogelijk in gevaar is gekomen is er een teveel. Daarom willen wij als SP een debat hierover.’

Lees verder
21 oktober 2019

Eensgezindheid in Alphense gemeenteraad over tweede oeververbinding in Boskoop

Foto: SP

De toekomst van de Boskoopse hefbrug, het is een moeilijke en gevoelige kwestie. Want hoe moet het opgelost worden? Moet er een nieuwe brug komen? Een tweede oeververbinding? Of misschien allebei? Dit vraagstuk is nu opeens weer helemaal actueel nadat er op donderdag 10 oktober problemen waren ontdekt en er sindsdien geen verkeer meer overheen mag.

Lees verder
11 oktober 2019

Hefbrug Boskoop eruit en vervangen voor betrouwbare brug!

Foto: SP

Gezien het feit dat de Boskoopse hefbrug tot nader order onveilig is verklaard is de SP van mening dat het tijd wordt om de hefbrug in Boskoop te vervangen en de oude brug als historisch monument in Boskoop te plaatsen. Wij realiseren ons dat vervanging van de monumentale hefbrug geld kost. Daarom willen wij dat geld halen uit het niet door laten gaan van de Verlengde Bentwoudlaan. Deze weg zal er vooral voor zorgen dat het verkeer in onder andere Boskoop nog vaster komt te staan en de leefomgeving van bewoners slechter wordt. Al deze feiten en zorgen tezamen maken dat de SP fractie dan ook schriftelijke vragen heeft ingediend waar wij zo snel mogelijk antwoord op willen voor de Boskopers. De vragen zijn gericht op het pleidooi dat het college de Provincie vraagt de hefbrug te vervangen en hiervoor het geld van de Verlengde Bentwoudlaan gaat reserveren, maar ook om inzicht te krijgen in de kosten van het onderhoud van de huidige brug.

Lees verder
14 juni 2019

Na redding van de MAX is JC The Cube ook van toekomst verzekerd!

Foto: Sam Groennou

Op donderdag 13 juni is de toekomst van jongeren centrum de Cube besproken. De SP had drie harde eisen voor de wethouder: achterstallig onderhoud moet worden hersteld, de huur moet fors omlaag of zelfs weg en er moet vanuit de gemeente meer respect zijn voor de vrijwilligers. Raadslid Iris van de Kolk legde uit: “Wij als SP hebben de problemen bij the Cube op de agenda gezet omdat wij vinden dat zo’n belangrijke voorziening in een dorp als Boskoop niet verloren mag gaan. We hebben het hier uiteindelijk over een hardwerkend team van vrijwilligers, jongeren die genieten en spelen in lokale bandjes die hier hun eerste meters kunnen maken, een mama café dat jonge moeders ondersteund en activiteiten voor hen die niet altijd even makkelijk kunnen meekomen in onze maatschappij. Ook The Cube is onderdeel van hetgeen wat St. MAX uniek maakt.” De wethouder maakte kenbaar deze eisen direct in te zullen willigen en de verdere details met Stichting MAX uit te werken na al eerdere vruchtbare gesprekken hierover.

Lees verder
11 juni 2019

SP maakt zich hard voor een toekomst voor The Cube

Foto: SP

Tijdens de commissievergadering van aankomende donderdag (13 juni) wordt er gesproken over achterstallig onderhoud bij jongerencentrum the Cube in Boskoop, dit onderwerp is door de SP op de agenda gezet. Dit hebben wij gedaan omdat er signalen kwamen vanuit the Cube dat het er nu niet goed aan toe gaat.

Lees verder

U bent hier