h

SP vraagt debat aan over levensgevaarlijke situatie hefbrug Boskoop

27 mei 2020

SP vraagt debat aan over levensgevaarlijke situatie hefbrug Boskoop

Foto: SP

Uit onderzoek van Omroep West is gebleken dat er door een projectleider van de Provincie is besloten om kritiek onderhoud aan de hefbrug in Boskoop uit te stellen om te besparen op de kosten. Hierdoor is de brug al jaren onveilig zonder dat hier wat aan gedaan is. SP Fractievoorzitter Iris van de Kolk: ‘Elke Boskoper die door deze bezuinigingen mogelijk in gevaar is gekomen is er een teveel. Daarom willen wij als SP een debat hierover.’

De SP wil in het debat met CDA wethouder van Velzen de onderste steen boven halen. Van de Kolk: “Wij willen weten of het college op de hoogte was van deze levensbedreigende situatie en of de projectleider die hiervoor verantwoordelijk is ook betrokken was bij andere projecten in de gemeente. Het kan volgens ons niet zo zijn dat we totaal niet weten wat de Provincie op ons grondgebied gedaan heeft.”

Reactie toevoegen

U bent hier