h

SP maakt zich hard voor een toekomst voor The Cube

11 juni 2019

SP maakt zich hard voor een toekomst voor The Cube

Foto: SP

Tijdens de commissievergadering van aankomende donderdag (13 juni) wordt er gesproken over achterstallig onderhoud bij jongerencentrum the Cube in Boskoop, dit onderwerp is door de SP op de agenda gezet. Dit hebben wij gedaan omdat er signalen kwamen vanuit the Cube dat het er nu niet goed aan toe gaat.

De Cube is namelijk in gevaar, de huur is te hoog en de staat van het pand is slecht. De SP heeft dat ook de volgende eisen aan het college gesteld: de veel te hoge huur moet fors omlaag, of zelfs helemaal afgeschaft worden. De gemeente moet de vrijwilligers (die het hele gebouw hebben opgebouwd) belonen door gemaakte afspraken over beheer en onderhoud na te komen. Achterstallig onderhoud uit de periode dat de gemeente nog het beheer had moet worden gerepareerd (rookruimte, kachel en ventilatie).

SP fractievoorzitter Harre van de Nat: “het is van de zotte dat wij zulke mooie vrijwilligers hebben die zich avond in en avond uit inzetten om iets voor de samenleving te doen, en dat zij nu als hoofdtaak hebben om er voor te zorgen dat zij aan het einde van de maand een hoge huurrekening exclusief gas, water licht kunnen betalen! Ze wonen daar niet! Ze werken daar niet! Ze zijn daar voor anderen! Er is zelfs geen geld over om eens per jaar te eten met de vrijwilligers of ze een presentje te geven. Dat moet anders, dit kan anders, dit is geen commercieel bedrijf maar een vrijwilligers organisatie. Daarom heeft de SP dit op de agenda gezet om in een commissie te bespreken, we hebben drie harde eisen: achterstallig onderhoud wordt hersteld, huur fors omlaag (weg!) en meer respect voor de vrijwilligers”.

Als het college niet met een oplossing komt zal de SP bij de eerst volgende raadsvergadering een motie indienen om dat wel voor elkaar te krijgen. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier