h
21 oktober 2023

SP staat voor dialoog over dierennoodhulp, zonder bedreiging van fractieleden.

Foto: Glenn Tollenaar / SP Alphen aan den Rijn

De SP heeft met groeiende bezorgdheid kennisgenomen van de klachten aangaande dierennoodhulp in de gemeente. Hierop heeft de fractie samen met Nieuw Elan in de persoon van Robert Blom raadsvragen betreffende dierenwelzijn gesteld. Het beeld dat in diverse media geschetst is staat niet in verhouding met de gestelde raadsvragen.

Lees verder
27 september 2023

De laatste gemeenteraads vergadering van Iris van de Kolk

Foto: ruud de vries

Donderdag 21 September was het dan zover. De laatse gemeenteraads vergedering van Iris voor deKolk. Na 6 jaar raadslidmaatschap droeg Iris het stokje over aan Ginet Groep. Uiteraard werd Iris in het zonnetje gezet door Burgemeester Liesbeth Spies die met een mooie toespraak de raadsperiode van Iris samenvatte. Hiern was het tijd voor Iris om voor de laatste keer de raad toe te spreken. Haar speech vind u hieronder.

Lees verder
25 september 2023

Prinsjesdag Protest 17 September

Foto: ruud de vries
13 september 2023

SP Alphen steunt doelen XR en hun recht op vrijheid van meningsuiting: laten we samenwerken

Foto: SP

Het bekogelen van XR met eieren is wat SP Alphen betreft verkeerd. Ook de reactie van de andere politieke partijen laat te wensen over. Het doel van XR om de 37,5 miljard fossiele subsidies stopgezet te krijgen is niet crimineel, maar moreel juist. Als SP zijn wij van mening dat het in stand houden van deze subsidies voor de fossiele industrie slecht is voor mensen doordat de uitstoot van CO2 tot klimaatverandering lijdt, waar mensen met een klein tot gemiddeld inkomen het meest onder lijden en letterlijk eerder dood gaan. Dat is niet nodig en het systeem dat dit veroorzaakt, het kapitalisme, moet aangepakt worden. Wij gaan daarom graag de samenwerking aan met XR en willen met hen in overleg, want wie weet kunnen we nog wel meer goede dingen doen waar iedereen wat aan heeft en het leven goedkoper maakt. Ook gaan wij het college bevragen over of zij nog wel geloven in het demonstratierecht en of zij een brief naar het Rijk willen sturen waarin zij oproept tot afschaffen van de miljarden aan subsidie voor de fossiele industrie. 

Lees verder
12 september 2023

KOM 17 SEPTEMBER 2023 NAAR HET PRINSJESDAGPROTEST IN DEN HAAG!

Foto: SP

Op de zondag voor Prinsjesdag komen wij op voor Nederland. Want het is tijd voor verandering!

Lees verder
6 september 2023

Iris van de Kolk verlaat na zes jaar de Alphense gemeenteraad om meer tussen de mensen te staan

Foto: SP

SP Fractievoorzitter Iris van de Kolk zal niet meer terugkeren in de Alphense gemeenteraad na de aankomende raadsvergadering van 21 september. Helemaal weg uit de politiek zal van de Kolk niet gaan. Van de Kolk: ‘Als echte SP’er en activist wil ik weer meer tussen de mensen staan, en vaker samen in actie de straat op. Dit past goed bij mijn nieuwe rol als afdelingsvoorzitter van de SP Alphen aan den Rijn. Mijn conclusie is dan ook dat ik niet klaar ben met de politiek en ook zeker niet de gemeentelijke politiek, maar wel dat ik mijn rol anders in wil vullen. Als raadslid heb je een enorm privilege, maar ook veel verplichtingen. Daarnaast merk ik dat de parlementaire werkelijkheid vaak niet de echte werkelijkheid is. ‘

Lees verder
11 augustus 2023

Actie Alrijne ziekenhuis

Foto: Daniel Boer

De SP eist zekerheid over voortgang operaties in Alphen aan den Rijn en Leiden.

Lees verder
14 juli 2023

Succesvolle actie met bewoners leidt tot aanpassing omstreden parkeerbeleid

Foto: Hugo van de Kolk

Anderhalf uur gratis parkeren in de Alphense parkeergarages klinkt als een mooi gebaar van de gemeente. Maar gratis bestaat niet, de rekening van de gemiste inkomsten wordt bij de centrum bewoners neergelegd. Door de betaalde parkeertijd van 18:00 uur naar 21:00 uur op te rekken en de prijs te verhogen naar € 2,50 per uur wil de gemeente de gemiste inkomsten terug verdienen.

Lees verder
14 juni 2023

SP in actie voor onze ziekenhuiszorg

Foto: Daniel Boer

De SP kwam maandagmiddag in actie bij het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Zilveren Kruis aan de Dellaertweg in Leiden. Ook Alphense activisten van de SP waren daar aanwezig. 

Lees verder
9 maart 2023

Iris van de Kolk staat op plek 3 bij de verkiezingen van 15 maart. Lees het hele interview

Foto: SP

Iris van de Kolk, nummer 3 van de SP: "Politiek moet er voor de mensen zijn en daarom dacht ik: ik kan dat overlaten aan een ander of ik kan er zelf wat aan doen.”

Lees verder

Pagina's