h

Ronald Pleij ziet definitief van een sollicitatie naar het burgemeestersschap af.

21 juni 2008

Ronald Pleij ziet definitief van een sollicitatie naar het burgemeestersschap af.

Ronald Pleij heeft in 2005 aangekondigd dat hij graag burgemeester wil worden, als er een "gekozen burgemeester" in Nederland zou worden ingevoerd. Hij had de intentie, na het aangekondigde vertrek van Nico Schoof, een poging te doen om in Alphen a/d Rijn burgemeester te worden.
Na veel nadenken en een aantal gesprekken met de landelijke SP heeft Pleij het besluit genomen niet te solliciteren naar de functie van burgemeester in Alphen aan den Rijn.

Ronald Pleij zegt hierover het volgende:
"De stap is politiek niet wenselijk. De landelijke SP heeft het standpunt dat ze geen kandidaten naar voren schuift zolang er geen systeem van een door de gemeenteraad gekozen burgemeester is.
Het functioneren van een burgemeester kan niet los worden gezien van het collegebeleid en de politieke samenstelling in Alphen. De samenstelling van het huidige college van B&W in Alphen zal een functioneren van een vooruitstrevende burgemeester niet gemakkelijk maken.
Vanuit de nationale media zal veel aandacht komen voor de kandidatuur en het functioneren van de eerste SP burgemeester. Doordat deze zou moeten functioneren met een behoudend college, en hij/zij opgesloten zit binnen dit collegebeleid, ontstaan er tegenstellingen die een belemmering voor het besturen van Alphen a/d Rijn zouden vormen."

De SP Alphen aan den Rijn respecteert Ronalds besluit en heeft grote waardering voor de manier waarop hij tot dit besluit is gekomen.

U bent hier