h

10.000 SP kranten in en over de buurt

30 september 2008

10.000 SP kranten in en over de buurt

Maak de buurten weer tot echte buurt. Zorg voor voldoende buurtvoorzieningen zoals buurthuizen, kleinschalige ouderopvang, maaltijdverstrekking, kinderopvang en stimuleer schone bedrijvigheid in een wijk zodat er voldoende werk komt voor buurtbewoners. Immers in een buurt kent iedereen elkaar, heeft wat voor elkaar over en kan onder andere met behulp van een wijkagent de veiligheid optimaal waarborgen. Jongeren worden ingezet in de buurt zodat zij ook meedoen met het sociale karakter van een wijk en hulpbehoevenden worden door buurtbewoners bezocht.

Fietstas

Dat zijn maar enkele voorstellen die de Socialistische Partij in haar nieuwe ZO-krant doet ten aanzien van verbetering van de leefomgeving. SP- Tweede Kamerlid Harry van Bommel komt tussen 30 september en 3 oktober hierover met buurtbewoners van Alphen aan den Rijn over hun buurt praten zodra de nieuwe ZO-krant (10.000 exemplaren) in Alphen bezorgd wordt. De gemeenteraadsleden en bestuursleden van de SP gaan ook mee de wijk in.

De SP wil al die grootschalige voorzieningen kwijt; grote scholen, grote zorginstellingen, grote thuiszorg; alles moet veel meer in de buurten en wijken worden georiƫnteerd. Geen dure managers die het geld opstrijken, maar het geld moet gaan naar de buurtbewoners en de mensen die zorg nodig hebben. Dit valt eenvoudig te bekostigen uit de middelen die nu nog door dure bureaus worden uitgegeven. Door alles kleinschaliger te maken bereik je volgens de SP veel meer: Mensen zijn beter af met bekenden om zich heen en praktische hulp en zorg, en de instanties hoeven minder papierwerk te doen. Dat zorgt voor een optimale verzorging in de wijk. Hier maakt de SP zich landelijk en plaatselijk sterk voor.

Heeft u de krant niet gehad maar wilt u hem graag ontvangen, bel dan met: Gerard Harmes, tel: 0172 - 444085.

U bent hier