h

College informeert raad onvolledig inzake NUON aandelen

26 februari 2009

College informeert raad onvolledig inzake NUON aandelen

De SP fractie heeft vandaag wederom schriftelijke vragen gesteld aan het college over de aandelen NUON die wij als gemeente bezitten. Het college geeft in de beantwoording van eerdere vragen, antwoorden die een opeenstapeling van onzin zijn. Sp fractievoorzitter Jo Schriek: “Met beantwoording van deze vragen licht het college de Alphense raadsleden onjuist in. Een harde uitspraak, maar het is wel de waarheid”.

Het college stelt in haar beantwoording van de schriftelijke vragen onder andere dat men het biedingsproces op de NUON aandelen niet wil verstoren en dat een eventuele verkoop aan een eventuele buitenlandse energiereus ervoor zal zorgen dat de levering van energie zeker gesteld zal worden. Schriek: “Het college vergeet dat een bedrijf als het Zeeuwse DELTA, veel kleiner dan NUON, er meer dan prima in slaagt om bijvoorbeeld gas in te kopen. Het college onderbouwt op geen enkele wijze deze uitspraak”. Het college stelt zich op het standpunt dat het in bezit hebben van aandelen in het commerciële gedeelte van de NUON strijdig zou zijn met de wet FIDO. Schriek: “Ongelooflijk wat een onzin. Laat ze ons maar eens uitleggen waar dat staat in deze wet”.

De SP fractie is zeer ontevreden over de kwaliteit van de beantwoording van haar vragen. Schriek: “Het college heeft blijkbaar geen enkel benul wat de gevolgen zijn van de verkoop van bedrijven als NUON. Zij is slechts uit op de kortzichtige verkoop van de aandelen hoopt zo de kas met 50 miljoen te spekken”.

U bent hier