h

ENQUÊTE UITSLAG ZEEHELDENBUURT

6 april 2009

ENQUÊTE UITSLAG ZEEHELDENBUURT

Naar aanleiding van de eventuele sluiting van buurthuis Halfje Wit heeft de SP een enquête gehouden onder de bewoners van de Zeeheldenbuurt. In totaal zijn tot nu toe 90 enquêtes ingevuld, hieronder volgen de uitslagen.

Vraag 1
Moet halfje wit blijven?

1 2

Bijna 85% van de ondervraagden geeft aan dat het buurthuis moet blijven, de meest gehoorde redenen zijn de buurtfunctie (17%) en de kinderen (15%). Van de overige mensen geeft 3% wel wat in te zien in sluiting en 13 % heeft geen mening.

Vraag 2
Wat vind u van een eventuele verplaatsing naar de (Rijn) haven oost?
Uit de enquête blijkt dat 90% het een slecht idee vindt, 7% vindt het idee goed en 3% is neutraal.

3

Vraag 3
Hoe vaak bezoekt u halfje wit?

4

Ongeveer 1/3 van de buurt bezoekt regelmatig Halfje Wit, waarvan 23% twee of meer keer per maand.
Van de mensen die regelmatig gaan geeft 97% aan niet meer te zullen gaan na eventuele verplaatsing. De meeste mensen (58%) vinden het te ver en 24% noemt de onveiligheid voor de kinderen als bezwaar.

Conclusie

5

De mensen in de buurt zijn zeer tevreden met Halfje Wit, en begrijpen de plannen van de gemeente dan ook niet. Wij denken dat door een eventuele verplaatsing naar de haven het bindende element van de buurt verdwijnt.

Er zijn ook nog enkele algemene vragen gesteld

Vraag 4
Kent u de wijk agent?

De meeste mensen (63%) kennen de wijkagent niet. Ongeveer 8% van de buurtbewoners is ontevreden over de wijkagent en zouden hem actiever willen zien.

Vraag 5
Heeft u uw huisarts in de buurt?

Meer dan de helft (57%) heeft een huisarts in de buurt (de Dillen), De overige bewoners geven aan geen problemen te hebben met een huisarts buiten de buurt.

Vraag 6
Mist u iets in de buurt?

Bij deze vraag geeft 33% aan dat ze een supermarkt missen. 5% ziet graag verkeersdrempels in de buurt verschijnen.

U bent hier