h

Halfje Wit onlosmakelijk met Zeeheldenbuurt verbonden

11 mei 2009

Halfje Wit onlosmakelijk met Zeeheldenbuurt verbonden

Dat vindt het merendeel van de bewoners, zo blijkt uit de SP buurtenquête. Naar aanleiding van het advies van B & W aan de gemeenteraad om te kiezen voor een nieuw, groot, multifunctioneel buurtcentrum in Rijnhaven-Oost heeft de SP een buurtenquête gehouden onder de bewoners van de Zeeheldenbuurt. In totaal zijn er 177 enquêtes afgenomen.

Bijna 90% van de ondervraagden vindt dat het buurthuis moet blijven, de meest gehoorde redenen zijn de buurtfunctie (23%) en voor de kinderen en ouderen (19%). Uit de enquête blijkt dat 89% verplaatsing naar de Rijnhaven geen goed vindt.

38 % van de buurt bezoekt regelmatig Halfje Wit, waarvan 21% twee of meer keer per maand. Van de mensen die regelmatig buurtcentrum Halfje Wit bezoeken geeft 93% aan niet meer te zullen gaan na een eventuele verplaatsing naar de Rijnhaven. De meeste bezoekers (58%) vinden het te ver en 24% noemt de onveiligheid voor de kinderen als bezwaar.

De mensen in de buurt zijn zeer tevreden met Halfje Wit, en begrijpen de plannen van de gemeente dan ook niet. De bewoners denken dat door een eventuele verplaatsing naar Rijnhaven het bindende element van de buurt verdwijnt.

Ook bleek uit de enquête dat in de buurt, de buurtsuper of buurtwinkels zoals een groenteman of slager gemist worden. De wijkagent zou ook meer bereikbaar moeten zijn (gebrek aan regelmatige contactmogelijkheden).

U bent hier