h

Motie SP kosten plakken verkiezingsposters

29 mei 2009

Motie SP kosten plakken verkiezingsposters

Een man een een woord een woord. Woorden die uit mijn hart zijn gegrepen. Echter dan wel in de juiste context graag. Gisteren dienden wij tijdens de raadsvergadering een motie in om de de kosten voor de achteroverleunplakregeling van de VVD een democratisch gehalte te geven. In die zin dat de kosten netjes worden neergelegd bij die partijen die er gebruik van maken.

In de fractievoorzitter achterkamer was er een besluit genomen, zonder democratische legitimatie om de kosten niet in te schatten en voor lief te nemen. Het was een pilot, en moet daarna geëvalueerd worden. Ik heb constant aangegeven dat SP daar niet aan mee zou doen, wij plakken zelf. Ik heb dat zelfs via de 1 op 1 email wijze aan de heer Gebel duidelijk gemaakt. Nu zou ik dus deze eenzijdige afspraak geschonden hebben. Ofwel ik dans niet naar de pijpen van de grootste partij. Nee mijnheer Gebel, u schendt zelf 'de man een man' afspraken door ons de democratisch juiste werkwijze te misgunnen. Typisch geval van arrogantie van de macht.
De motie redde het niet, maar heeft wel zijn uitwerking gehad.
En wij zullen geheel conform de wens van de heer Gebel, zijn diepste plakangsten van de SP binnenkort graag vervullen.

Motie.

Betreffende: Kosten plakken verkiezingsposters

De gemeenteraad in vergadering bijeen op 28 mei 2009,

Overwegende dat:

• De gemeente Alphen aan den Rijn politieke partijen de mogelijkheid biedt om posters ten behoeve van verkiezingen aan te leveren en deze op de verkiezingsborden te plakken.
• De extra kosten hiervan niet ten laste van de burgers van Alphen aan den Rijn moeten worden gebracht.

Besluit:

Het college opdracht te geven om de werkelijke kosten die de gemeente maakt voor het plakken van de verkiezingsposters één op één door te berekenen naar de partijen die van deze mogelijkheid gebruik maken.

En gaat over tot de orde van de dag.
SP Alphen aan den Rijn

U bent hier