h

Problemen leerlingenvervoer met taxibusjes

25 juni 2009

Problemen leerlingenvervoer met taxibusjes

Raadslid Erik van Kampen heeft schriftelijke vragen (artikel 43) over het leerlingenvervoer gesteld. Het blijkt dat er veel mis gaat bij het vervoer, meest voorkomende klacht is het niet of te laat ophalen s’ ochtends van de kinderen. Maar ook grof taalgebruik van sommige chauffeurs is aan de orde van de dag. Hierbij spreekt Erik ook uit eigen ervaring, onze autistische zoon maakt ook gebruik van deze taxibusjes. Binnen 6 weken behoort hij antwoord op zijn vragen te krijgen.

Leerlingenvervoer is een plicht van de gemeente en bestemd voor leerlingen die niet uit zichzelf op school kunnen komen. Dit kan zijn omdat zij gehandicapt zijn en daardoor in een andere plaats naar school moeten, maar ook omdat zij vaak zich niet zelfstandig kunnen bewegen in het drukke verkeer.
In Alphen aan den Rijn is de Europese aanbesteding voor het leerlingenvervoer voor 2 jaar (mogelijk 2 jaar verlenging) naar de firma Overbeek gegaan, die nu één schoolseizoen het vervoer heeft verzorgd. Wij houden u op de hoogte.
Erik van Kampen
Vragen artikel 43 reglement van orde.
Naar aanleiding van klachten die ons over het leerlingenvervoer door firma Overbeek bereiken, stel ik hierbij de volgende vragen;
1-Hoeveel klachten zijn er gedurende dit schooljaar (2008/2009) over het leerlingenvervoer bij u bekend?
2-Waaruit bestaan deze klachten? Graag per categorie het aantal klachten aangeven en wat u er mee heeft gedaan.
3-Klachten die alleen bij firma Overbeek worden gemeld lijken niet geregistreerd te worden, bent u het met ons eens dat er meer aandacht gegeven moet worden in bijvoorbeeld lokale kranten of een brief verstrekt aan cliënten over hoe te handelen bij klachten?
4-Vindt u het aantal klachten acceptabel? Graag uitgebreid uitleggen.
5-Is er een afspraak of richtlijn over het maximaal aantal klachten? Zo ja, wat is die richtlijn en hoe toetst u deze? Zo nee waarom niet en hoe toetst u dan wat acceptabel is?
6-Schoolvervoer betreft vaak kwetsbare kinderen, bent u het met ons eens dat vooral in deze tak van vervoer er zo weinig mogelijk onregelmatigheden zouden moeten zijn? Hoe borgt u dat?
7-Hoe vaak is er contact geweest met de firma Overbeek in het afgelopen jaar? Wat waren de redenen?

Erik van Kampen, gemeenteraadslid SP

U bent hier