h

Beter contractvervoer

24 november 2009

Beter contractvervoer

Dinsdag 24 november zijn wij bij de bijeenkomst ‘Onderweg naar een beter contractvervoer’ in Utrecht geweest.

Deze bijeenkomst was georganiseerd door ministeries, vakbonden, gemeenten en andere betrokken instanties.
Iedere aanwezige vind het uitermate belangrijk dat er meer kwaliteit geleverd word in het contractvervoer. Deze vorm van vervoer is vaak de enige wijze waarvan veel mensen die zelf niet in staat zijn te reizen sterk afhankelijk zijn.

De meeste aanwezigen waren ambtenaren die de aanbestedingen bij hun gemeente organiseren. Verder waren er ook vervoerders, mensen uit de provincies en van de Rijksoverheid. Wij bezoeken als fractie dergelijke bijeenkomsten om grip te krijgen op de vaak ondoorzichtige manier van aanbesteden. Het doel is onze Rijnstreekhopper, het leerlingenvervoer en zittend ziekenvervoer op een niveau te brengen die recht doet aan de gebruikers van deze vorm van vervoer.

In verschillende workshops is er veel informatie gedeeld en konden wij vertellen hoe wij met het leerlingenvervoer en de hopper omgaan.
Er zijn ook gemeenten waar het prima werkt, eerlijke aanbesteding op basis van 75% kwaliteit 25% kosten, ambtenaren die door middel van nieuwsbrieven en veel contacten er alles aan doen om een duidelijk beeld te hebben van de klanttevredenheid, en vervoerders die sprankelend vertellen hoe trots zij zijn op hun mensen en bedrijf, zoals RMC Rotterdam. Die van elke duizend ritten slecht 1 klacht krijgt en er toch aan blijft werken om nog beter te worden.

Dat is in Alphen aan den Rijn wel anders. Wel is de eerste grote stap gezet door de oprichting van de werkgroep verbetering leerlingenvervoer, waarin vooral mensen uit de dagelijkse praktijk zitting hebben. Ook is wethouder van Wersch stevig aan de tand gevoeld over de nieuwe aanbesteding vanaf 1 januari 2010 voor de Rijnstreekhopper.

In ieder geval zal uw raadsfractie er alles aan blijven doen om in Alphen aan den Rijn het CVV (verzamelnaam voor al de bovenstaande manieren van personenvervoer) tot een goed niveau te krijgen.
Vergeet u in ieder geval niet om uw ervaringen en /of klachten op dit gebied te blijven melden aan ons!

U bent hier