h

Amendementen SP hebben wederom meerderheid in raad gehaald

21 december 2009

Amendementen SP hebben wederom meerderheid in raad gehaald

Donderdag 17 december stonden er bij de raadsvergadering weer 2 SP amendementen (tekstwijzigingen of aanvullingen) op het programma.

Eén daarvan was erop gericht om de semipermanente ijsbaan die op de dagcamping wordt aangelegd te overkappen. De VVD probeerde deze overkapping al per amendement te realiseren, maar nam daarin de eis op dat de ijsbaan dan permanent zou worden. Wij steunden dit amendement, maar beseften ook dat deze geen raadsmeerderheid zou halen, daarom hadden wij als stok achter de deur nog een amendement die de mogelijkheid tot overkapping openhoud en dat er voor de zomer van 2010 helderheid moet zijn over de kosten en baten hiervan. Dit zonder vertraging te veroorzaken in de aanleg van de ijsbaan.

Met een ruime meerderheid in de raad is ons amendement aangenomen.

Verder is in de nieuwe wet WIJ (Wet Investeren in Jongeren) die o.a. de Wajong vervangt, de regel dat bij een medische beperking het werk/leer aanbod aangepast zal worden , vervangen door de regel dat bij een lichamelijk of psychische beperking deze regel geld, om zodoende veilig te stellen dat psychische beperkingen als bv autisme en schizofrenie in de toekomst buiten de aanpassingsmaatregelen vallen.

Ook dit voorstel van de SP werd met een grote meerderheid aangenomen.

Zoals u ziet blijven wij op elk gebied strijden voor een rechtvaardige en barmhartige samenleving.

Wij als raadsfractie wensen u veel geluk in 2010.

Erik van Kampen

U bent hier