h

Afsluiting Oudshoornseweg is onverstandig. Tijd voor een PRO-test!

25 februari 2011

Afsluiting Oudshoornseweg is onverstandig. Tijd voor een PRO-test!

Op zaterdag 26 februari 2011, zal de SP een protest actie voeren om de vergissing van het afsluiten van de Oudshoornseweg onder de aandacht te brengen.

Gerard Couturier, Voorzitter SP Alphen aan den Rijn: “In de afgelopen jaren bereikten ons steeds meer signalen dat de politiek echt heeft zitten slapen toen zij hiermee instemde. Recentelijke gesprekken met ondernemers aan de Lage Zijde, bevestigen dit.”

De SP zal op ludieke wijze vanaf 13 uur een actie voeren (verzamelen Thorbeckeplein). Daarnaast zal aan ondernemers aan de Lage Zijde een ‘Tomaatje’ (zie rechterkolom) worden overhandigd, die zij om hun ongenoegen duidelijk te maken, voor het raam kunnen hangen.

Het is voor veel ondernemers aan de Lage Zijde erop of eronder. De ontwikkeling van dat gedeelte van de stad ligt volledig stil en de afsluiting van de Oudshoornseweg heeft ervoor gezorgd dat een natuurlijke route van consumenten vanuit onder andere Koudekerk, is verstoord.

De SP Fractie zal op 3 maart, middels een motie de gemeente raad vragen de afsluiting en de gevolgen onder de loupe te nemen.

Tevens is de SP fractie bezig een motie te maken, om het plangebied aan de Lage Zijde kleiner te maken. Eerder diende de SP fractie in 2008 een motie in om het plangebied te verkleinen. Het aanpakken van de Triangel zou dan prioriteit nummer 1 moeten zijn. De huidige economische situatie, maakt het voor investeerders onaantrekkelijk om voor meer dan 100 miljoen euro een risico aan te gaan. Het afhaken van het MAB bewijst dat.

U bent hier