h

Sluiten van Consultatiebureaus in Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen onbegrijpelijk

27 mei 2011

Sluiten van Consultatiebureaus in Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen onbegrijpelijk

De SP in Rijnwoude is van mening dat de komst van een centrum voor jeugd en gezin in Hazerswoude-dorp niet ten koste mag gaan het bestaande voorzieningenniveau in de andere kernen.
Het idee achter de centra voor jeugd en gezin is er mee begonnen om de hulpverlening te verbeteren en laagdrempeliger te maken. Onbegrijpelijk en zeer zorgwekkend is het dan dat een meerderheid van VVD, SGP/CU, D66 en PvdA in raad heeft gestemd met een verslechtering van het voorzieningenniveau.

Harre van der Nat (SP): "De kans bestaat dat veel ouders minder vaak of niet meer naar het consultatiebureau gaan. Dat zou juist het hele idee van een centrum voor jeugd en gezin wegnemen. De hulp voor ouders en kinderen zo laagdrempelig mogelijk en in de buurt regelen.
De sluiting van twee consultatiebureaus in Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn is een verkeerde bezuinigingsmaatregel en raakt de kwetsbaarste groep in onze samenleving. Beter is het om beide vestigingen open te houden en de coördinatie centraler te regelen vanuit Hazerswoude Dorp. De SP is dan ook zeker voorstander van de komst van een centrum voor jeugd en gezin."

Een totale achteruitgang zou de komende samenvoeging met Boskoop en Alphen aan den Rijn kunnen betekenen. Volgens de afspraken met het Rijk moet er tenminste 1 centrum voor jeugd en gezin per gemeente zijn. Harre van der Nat (je hoeft geen glazen bol te hebben om te kunnen bedenken wat dat gaat betekenen voor het Rijnwoudse centrum voor jeugd en gezin.

U bent hier