h

"Onze bibliotheek moet blijven"

30 september 2011

"Onze bibliotheek moet blijven"

De SP in Rijnwoude is een ansichtkaartenactie gestart om de bibliotheek in Koudekerk aan den Rijn open te houden. De SP vindt de bibliotheek een belangrijke voorziening in de wijk en wil van de inwoners weten of zij dat ook vinden. Wat de partij betreft moet iedereen, en vooral kinderen en ouderen, op loop- of fietsafstand naar de bieb kunnen gaan.
bieb1
bieb2

SP'er Harre van der Nat: "Deze bezuiniging levert op korte termijn wat geld op maar kost op langere termijn veel meer. De Bibliotheek is naast een
belangrijke voorziening voor het lezen en leren ook een sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners van Koudekerk aan den Rijn. De sluiting van deze voorziening gaat er voor zorgen dat er weer een stukje beschaving verdwijnt."

De vrijwilligers die al jarenlang bij de bibliotheek werken en zorgen voor een goed aanbod aan boeken en andere lectuur moesten de plannen voor sluiting lezen in de krant. Dat moet niet de norm zijn van hoe de politiek met vrijwilligers moet omgaan.

De kaarten kunnen worden ingeleverd bij de bibliotheek in Koudekerk aan het Arie Hogenespad 1. Ze zullen worden verzameld en aangeboden aan de leden van
de gemeenteraad.

U bent hier