h

1e autismecongres Alphen aan den Rijn

11 november 2011

1e autismecongres Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 26 november a.s. van 10.00 tot 14.00 uur organiseert de Stichting Autisme en ik een autisme-congres in de raadszaal van het stadhuis in Alphen aan den Rijn.
Initiatiefnemer Erik van Kampen: "Als autist en raads-commissielid zie ik vele veranderingen en bezuinigingen op ons afkomen. Wat voor mij telt is dat de groep autisten met een gemiddeld of hoog IQ, maar ook alle anderen met een psychische beperking die niet van buitenaf zichtbaar is, serieus genomen worden en er naar deze groep geluisterd wordt."

10.00-10.30 opening (wethouder Stan Lyczak, stichting autisme en ik en ikzelf)
10.30-11.15 passend onderwijs (thema met spreker)
11.15-11.30 korte pauze
11.30-12.15 werk en inkomen (thema met spreker)
12.15-12.30 korte pauze
12.30-14.00 forumdiscussie (waarvan eerste half uur stellingen door de forumleden ingebracht , daarna met publiek)

In het forum zitten in ieder geval mensen van de NVA, Balans, Participe, Politie, steunpunt autisme, speciaal onderwijs,APG en GGZ.
Verder nog enkele ervaringsdeskundigen en er wordt nog gesproken met centrum jeugd en gezin, jeugdzorg en de VOA

Van Kampen: "Ik hoop dat hiermee een en ander duidelijk is en wij gaan bereiken dat er breed samengewerkt gaat worden tussen de verschillende belangengroeperingen enerzijds en de gemeente anderzijds en als bijkomend punt wil ik graag bereiken dat mensen met autisme of een andere psychische indicatie zich durven te uiten en hier een meer positief zelfbeeld uit kunnen halen."

Toegang is gratis, zaal is open vanaf 09.30

Wilt u zo vriendelijk zijn uzelf aan te melden op het email adres aanmelden@autismeenik.nl met vermelding van het aantal personen waarmee u komt en of u als professional of als geïnteresseerde of in een andere hoedanigheid komt.

Ook als u graag in het forum plaats wilt nemen kunt u dit mailadres gebruiken.

Wij hopen op uw aanwezigheid!

U bent hier