h

Grote respons op ansichtenkaartenactie: Toekomst winkels Koudekerk aan den Rijn

23 november 2012

Grote respons op ansichtenkaartenactie: Toekomst winkels Koudekerk aan den Rijn

  • Een aantal inwoners heeft in samenwerking met de SP een ansichtkaart verspreid. Zij vroegen de inwoners om hun mening met betrekking tot de toekomst van de winkels in het dorpscentrum. Willen zij dat de winkels in de toekomst moeten verhuizen naar het Rijnpark nabij de Weidedreef of willen zij dat de winkels blijven waar ze nu zijn.
    Van de in totaal verspreide 1100 kaarten zijn er al 469 bij de initiatiefnemers van de inwoners peiling terug gekomen.

    De voorlopige uitslag is dat 461 van deze kaarten zijn ingevuld door inwoners die willen dat de winkels in het centrum van het dorp blijven. 8 inwoners gaven tot nu toe aan dat ze willen dat de winkels in de toekomst verhuizen naar het Rijnpark.

    Blijkbaar is het winkelonderzoek ook doorgedrongen tot binnen de muren van het gemeentehuis. Naar aanleiding van de ansichtkaartenactie is er door de zittende politiek om een extra commissievergadering gevraagd om over de winkels te spreken. Ook de winkelperikelen uit Hazerswoude Rijndijk zullen dan besproken worden.

    Volgens Harre van der Nat (een van de initiatiefnemers van de kaartenactie) is de uitslag nu al overduidelijk. “Vrijwel alle inwoners die een kaartje hebben ingevuld en ingeleverd spreken de wens uit dat de winkels in het centrum moeten blijven. Een duidelijker signaal kan je als gemeenteraad en bestuur bijna niet krijgen”

    Nu is het tijd dat de Rijnwoudse politiek ook naar de eigen inwoners snel duidelijkheid geeft. Om hen een handje te helpen zullen de ansichtkaarten tijdens deze extra vergadering worden aangeboden aan de raadsleden.

  • U bent hier