h

SP Alphen aan den Rijn start actie "kind van de rekening"

15 november 2012

SP Alphen aan den Rijn start actie "kind van de rekening"

  • SchoentjesIn Nederland groeien nog altijd honderdduizenden kinderen op in armoede. Ook in Alphen aan den Rijn zijn er gezinnen waar te weinig geld is voor dagelijks een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. De SP komt met een lokale en landelijke actie om armoede onder kinderen te bestrijden.

    Juist in de komende maand wordt armoede in gezinnen pijnlijk zichtbaar.
    "Niet voor alle kinderen zal er iets in de schoen worden gedaan. Veel schoenen blijven leeg. Armoede mogen we als samenleving niet accepteren", stelt Gerard Couturier van de SP Alphen aan den Rijn. De SP doet momenteel onderzoek naar de situatie in Alphen. De gemeenteraadsfractie zal voorstellen doen en het gemeentebestuur en het kabinet oproepen om in actie te komen.

    Begin december zullen de kinderschoenen lokaal en bij de Tweede Kamer worden gezet. Een signaal aan het nieuwe PvdA/VVD kabinet dat zich in hun regeerakkoord niet of nauwelijks uitliet over de kinderarmoede in Nederland.

    Alphenaren die willen bijdragen aan de actie kunnen de SP helpen kinderschoenen te verzamelen. (inleveren kan bij de houten speelgoedwinkel aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn) Er kan contact worden opgenomen over deze actie met Harre van der Nat via hvdnat@sp.nl of 06-48381715. Uiteraard krijgen deze schoenen na de actie een goede bestemming.

  • U bent hier