h

Open brief over winkels Koudekerk

30 december 2012

Open brief over winkels Koudekerk

Deze open brief is verstuurd naar de fractievoorzitters van VVD, PvdA, D66, SGP-CU
van Rijnwoude.

30 december 2012

Beste fractievoorzitter,

De afgelopen maanden is er in Koudekerk aan den Rijn een discussie gaande over de toekomst van de winkels. De vraag die daarbij gesteld moet worden is of de winkels in de toekomst in het centrum van het dorp blijven of dat er naar een andere locatie buiten het dorp uitgeweken gaat worden.

Eenzelfde vraag die politiek Rijnwoude zou moeten voorleggen aan haar inwoners. En dat niet deed.

Nadat een aantal bewoners met hulp van de SP deze vraag wel voorlegden aan de inwoners van Koudekerk bleek de respons boven verwachting groot. Van de 686 kaarten die terug kwamen hadden 12 inwoners aangegeven dat de winkels beter kunnen verhuizen naar de Weidedreef.

Weer kwam er geen signaal of geluid van de politieke partijen in Rijnwoude.

U bent allen op initiatief van de winkelmanager van de Albert Heyn namens de ondernemersvereniging Koudekerk uitgenodigd om in een besloten bijeenkomst uw mening te geven aan de ondernemers.
Uit het oogpunt van de winkeliers begrijp ik dat. Als zij vanuit de openbaarheid geen duidelijkheid krijgen dan willen ze graag in alle beslotenheid van u horen welke toekomst u ziet voor hen.

Maar vanuit de politieke partijen die u vertegenwoordigd zou u het wenselijk moeten vinden om de toekomst van de winkels en voorzieningen juist in alle openheid te bespreken.
Het is niet enkel de toekomst van onze winkeliers die u in een besloten setting bespreekt. Het gaat ook over de toekomst de van inwoners van Koudekerk en bijvoorbeeld onze ouderen die wellicht in de toekomst op afstand komen te staan van hun winkels en daarmee eerder in een sociaal isolement dreigen te komen.

Ik wil u vragen vriendelijk te bedanken voor de invitatie en aan te geven dat uw partij er voor kiest om in alle openheid over dit onderwerp te willen praten. Een gelegenheid waarbij naast de winkeliers ook de inwoners (als ze dat willen) kunnen inspreken en u iets mee kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

Harre van der Nat, SP Rijnwoude

Overigens zijn niet alle politieke partijen uitgenodigd voor de bespreking achter gesloten deuren in de Ridderhof op 15 januari. De SP heeft tot op heden geen uitnodiging gekregen. Hadden we die wel gehad dan hadden we er vriendelijk voor bedankt.

U bent hier