h

SP ondersteunt actie huurdersraad Albanianae

28 februari 2013

SP ondersteunt actie huurdersraad Albanianae

De kabinetsplannen van het kabinet zorgen voor grote onzekerheid bij de Alphense huurders. De huurdersraad luid de noodklok en heeft door middel van een ludieke actie op 28 februari aandacht gevraagd voor de komende huurders problemen. Met de actie help de huurder verzuipt geven ze aan dat het water de huurder tot aan de lippen staat.
Huuraktie 1

Harre van der Nat, bestuurslid SP Alphen: "De SP steunt de huurdersraad in hun strijd en gezamenlijk hebben de huurdersraad en de SP zandzakken geplaatst om het tij te keren"
huuraktie1

De actie is gestart om 16.00 uur bij het stadhuis en zal doorgaan tot het aanbieden van een petitie om 19.30 uur aan het college en de raad. Daarin zal gevraagd worden om gezamenlijk op te komen voor de huurders en een brandbrief naar de minister te laten opstellen vanuit Alphen aan den Rijn.
huuraktie 3

De woningcorporaties moeten samen twee miljard euro per jaar betalen aan nieuwe belastingen. Minister Blok heeft het mogelijk gemaakt om de huren te laten stijgen met soms wel zes procent per jaar, bovenop de inflatie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel woningcorporaties hierdoor failliet zullen gaan, tenzij de huren worden opgeschroefd naar het wettelijk maximum. Van echt sociale huur is dan geen sprake meer.

De woningcorporaties zijn in het verleden lang niet allemaal zuinig omgesprongen met het geld van de huurders. Door vele miskleunen en topsalarissen zit de sociale huursector al in de knel. Met de huurbelasting van Blok komt de genadeklap. Corporaties schrappen steeds meer nieuwbouw- en renovatieprojecten. Elke week gaan er bouwbedrijven failliet. Het aantal ontslagen bouwvakkers, verhuizers en installateurs loopt ondertussen in de tienduizenden.

U bent hier