h

Voorlichtingsavond WMO-beleidsplan druk bezocht

27 februari 2013

Voorlichtingsavond WMO-beleidsplan druk bezocht

Op 26 februari 2013 heeft de SP in de grote zaal van Stichting MAX een druk bezochte voorlichtingsavond gehouden over het WMO-beleidsplan 2013-2016 van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Als vervolg op het door de gemeenteraad vastgestelde kader en onder invloed van veranderende landelijke wetgeving heeft het college van B&W het concept WMO-beleidsplan vastgesteld en ter inspraak aan de inwoners gegeven.
WMO1

Omdat het voor veel mensen toch wat complexe materie is heeft de SP middels deze avond geprobeerd om de plannen van de gemeente voor een ieder inzichtelijk te maken. Oud raadslid Ronald Geurts gaf een heldere presentatie over het (concept) WMO-beleidsplan.
WMO2

Uit een aantal emotionele reacties in zaal was duidelijk te merken dat de huidige plannen een behoorlijk inpact in het Alphense zullen hebben. Ronald Geurts benadrukte dat het nu aan de inwoners van Alphen aan den Rijn is om hun mening hierover te formuleren en deze voor 5 maart naar de gemeente te sturen. De uiteindelijke besluitvorming door het college en de gemeenterasad zal waarschijnlijk in april 2013 plaatsvinden.

Voor de SP een geslaagde avond. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen rond het WMO-beleidsplan. Wilt u de presentatie thuis ontvangen mail dan even naar alphen@sp.nl.

U bent hier