h

SP op bezoek bij Rhijndael in Koudekerk

25 juni 2013

SP op bezoek bij Rhijndael in Koudekerk

Op donderdag 20 juni 2013 hebben SP-ers Bert Lekx en Ronald Geurts een bezoek gebracht aan verpleeg- en verzorgingshuis Rhijndael. De SP is heel graag op de uitnodiging ingegaan. Bert speelde daarbij als geboren en getogen Koudekerker een “thuiswedstrijd”, maar keek, net als Ronald, zijn ogen uit!

Na de buitengewoon gastvrije ontvangst vertelt de immer enthousiaste zorgmanager Lia Paling vol trots over Rhijndael en haar medewerksters. Er worden verschillende soorten zorg aangeboden. Van tijdelijk verblijf tot verblijf in een kleinschalige woongroep. Tijdens de rondleiding valt het op dat de gemoedelijke “dorpse” sfeer van Koudekerk terug wordt gevonden in de benadering van de bewoners van Rhijndael. Mooie grote kamers en betrokken personeel maken het plaatje compleet.

Na de rondleiding werd nog even nagepraat. Ook de mensen van Rhijndael, zowel bewoners als personeel, maken zich zorgen over het vertrek van voorzieningen uit Koudekerk. Daarnaast weet men ook niet goed wat men van de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn kan verwachten.

De SP staat voor een kwalitatief hoogstaande zorg voor onze oudere inwoners, voor wie het zelfstandig wonen niet meer aan de orde is. Het personeel van Rhijndael staat hiervoor garant, en verdient respect!

De recente verbouwing en omvorming naar verzorgings- en verpleegzorg, met een aantal kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie, heeft voor wat onrust en onvrede gezorgd in dorp. Gezamenlijk werd geconstateerd dat afdoende communicatie dit grotendeels had kunnen voorkomen.

Grootschaligere evenementen zijn als gevolg van de verbouwing helaas niet meer mogelijk. Een aantal hiervan heeft onderdak gevonden in vrijetijdscentrum de Ridderhof.

In het restaurant kunnen nog steeds activiteiten worden georganiseerd. Ook is er een seniorenrestaurant dat zeker voorziet in een behoefte. Het ligt in de bedoeling dat, zodra de aanbouw is gerealiseerd, nieuwe evenementen gaan worden georganiseerd, en dat bestaande voorzieningen worden uitgebreid.

Al met al een indrukwekkend en waardevol bezoek!

U bent hier