h

Nagekomen bericht: SP Alphen in gesprek met stichting ‘Het Nieuwe Anker’

1 juli 2013

Nagekomen bericht: SP Alphen in gesprek met stichting ‘Het Nieuwe Anker’

Op maandag 24 juni hebben Ronald Geurts en Michelle Hoekstra, de nummers drie en vier op de kandidatenlijst van de SP Alphen, een bezoek gebracht aan multifunctioneel centrum Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk. De SP-leden gingen in gesprek met de voorzitter Gejus van Diggele en bestuurslid Hans Pijnacker over het verleden en de toekomst van Het Anker.

Sinds eind 2011 heeft Het Anker een nieuw bestuur: stichting ‘Het Nieuwe Anker’. Dit nieuwe bestuur heeft tot eind 2013 de tijd om van Het Anker weer een populair en renderend multifunctioneel centrum te maken. Er zijn allerlei activiteiten die georganiseerd worden in Het Anker en het nieuwe bestuur heeft in 2012 een betere omzet kunnen maken dan in de jaren ervoor.

Het Anker bestaat al in Hazerswoude-Rijndijk sinds 1977 en is een belangrijk gebouw, alleen al wegens de architectuur, volgens voorzitter Gejus van Diggele. In het gesprek is duidelijk te merken dat het pand hem nader aan het hart ligt, gezien met hoeveel passie hij over Het Anker praat. Na een rondleiding door het gebouw, waren Ronald Geurts en Michelle Hoekstra helemaal overtuigd van de kracht van dit pand: “Het heeft een goede opknapbeurt nodig, maar er is zeker wat van gemaakt door het nieuwe bestuur. Overal in het pand is een fijne sfeer,” aldus Michelle Hoekstra.

Er zijn echter wat problemen. Het pand is in een wat verouderde staat en vereist renovatie. De gemeente vraagt wel elk jaar een hoge huur, maar verbetert zelf niks aan de buitenkant van het pand. Daardoor zullen de kosten voor de renovatie steeds hoger uitvallen. Voor de SP zijn centra zoals deze belangrijk. Er moet dan ook voor gezorgd worden dat de gemeente haar deel van het onderhoud in orde maakt. Deze moeten ondersteund worden en mogen niet verdwijnen, want ze zijn een toevoeging aan het dorp en de omgeving. De SP steunt het bestaan dit pand dan ook van harte.

U bent hier