h

Verantwoord en Sociaal

18 oktober 2013

Verantwoord en Sociaal

Een paar dagen geleden zond ik de volgende tweet de wereld in: De SP staat voor het behoud van voorzieningen in onze wijken en kernen. Stem op 13/11 verantwoord en sociaal, stem SP. Vrij snel hierna reageerde Richard Middelraad van D66 met een tweet met als tekst: Kies voor een verantwoord en sociaal beleid. Kies D66. Na wat prikkels heen en weer – over het gebrek aan originaliteit van D66 –  kwam de aap uit de mouw. Richard vindt onze slogan te algemeen. Iedereen kan hem blijkbaar gebruiken. Hij wilde even lachen. Dat vraagt om een nader onderzoek.

Ik durf ons programma gerust sociaal te noemen. De menselijke maat staat centraal. Punten als; geen gedwongen vrijwilligers als Wmo-hulp, bescherming van mantelzorgers, bestrijding van eenzaamheid bij ouderen, 1 gezin, 1 plan, 1 aanspreekpunt voor de Jeugdzorg, en nog vele andere punten bewijzen dat.

 

Nu het “verantwoord” gedeelte. Wij hebben geen onbetaalbare megalomane plannen in ons verkiezingsprogramma staan. We gaan geen afgezwakt cultuurhuis neerzetten, geen dure hoge Maximabrug, geen groenverslindende rondweg door de Gnephoek en zeker geen achterkamertjes politiek. Nee, onze wethouders houden tweewekelijks spreekuur in de wijken en kernen. Ook de informatiemarkten en commissievergaderingen houden we in de wijken. Inwoners mogen daar gewoon meepraten. Verantwoord omgaan met de financiën en de meningen van onze inwoners is voor de SP een essentieel onderdeel van ons programma.

 

Conclusie, onze slogan Verantwoord en Sociaal dekt wel degelijk de lading van ons programma.

 

Ik kan het dan niet nalaten om even naar de slogan van D66 te kijken. D66 geeft ruimte. Hmm geeft ruimte. Het bekt makkelijk maar wat zegt het eigenlijk. Op naar de D66 website. Maar daar wordt ik niet veel wijzer van. De site werkt niet optimaal en ik kan niet naar het verkiezingsprogramma doorklikken.. Dan zelf maar wat bedacht. Ruimte om...te frauderen, om helemaal vol te bouwen, om de OZB schandalig te verhogen, en zo kan ik wel even doorgaan. Nee dat is flauw. "Fflachen", om de woorden van de heer Middelraad maar te gebruiken. Maar wat ze er dan wel mee bedoelen?

 

Nee dan maar liever SP,: verantwoord en sociaal. Daar staan we voor, nu en ook na 13 november.

Reactie toevoegen

U bent hier