h

Geen meerderheid voor onderzoek heropening Oudshoornseweg

25 maart 2014

Geen meerderheid voor onderzoek heropening Oudshoornseweg

Een onderzoek om uitsluitsel te geven naar de verkeersaantallen van Groenlinks, Rijngouwelokaal en de SP kreeg geen meerderheid in de Alphense gemeenteraad. Nu blijft het gissen naar de juiste cijfers.

SP raadslid Harre van der Nat: “zelfs voor verkeersmetingen bij een tijdelijke openstelling van de Oudshoornseweg kregen we niet de handen op
elkaar. Vreemd dat politieke partijen niet eens willen weten of de afsluiting van de Oudshoornseweg wel een juiste keuze is geweest."

Voor veel inwoners van Koudekerk en de winkeliers van de Lage Zijde in Alphen is de afsluiting een doorn in het oog. De eenzijdige openstelling van de Oudshoornseweg  zou een hoop problemen met betrekking tot bereikbaarheid oplossen.

GL, RGL en de SP wilden een tijdelijke ontheffing van 4 maanden voor openstelling van deze weg. Geen vrachtwagens en instelling van 30 km per uur. Na deze termijn zou dan inspraak met alle betrokkenen kunnen plaatsen vinden. Daarna zou definitieve besluitvorming volgen.

Tijdens de stemming bleek naast de indieners enkel Nieuw Elan voorstander van de motie.

Meten is weten en zonder onderzoek geen recht van spreken. Geijkte politieke termen maar niet voor de meerderheid van de raadsfracties. Blijkbaar spelen er andere belangen.

Na afsluiting van de Oudshoornse weg, werd de verkeersdruk op de andere wegen in het gebied hoger. In de discussie over de komst van de hoge
Maximabrug is de toegenomen druk op de Churchilllaan en de Bruinslotsingel voortdurend aangevoerd om voor die omwonenden nu toch echt de komst van de
brug door te zetten.  De afsluiting van de Oudshoornseweg kwam daarbij goed uit.

Overigens is de SP fractie voor de komst van de
Maximabrug. Maar dan dichter bij Koudekerk, lager en zonder rondweg en dus veel goedkoper.

Reactie toevoegen

U bent hier