h

SP is solidair met Amnesty International

12 december 2014

SP is solidair met Amnesty International

Foto: SP

10 December was het de Internationale Dag van de Mensenrechten. De SP is solidair met Amnesty. Amnesty organiseerde op deze dag een schrijfmarathon.

Honderdduizenden mensen uit de hele wereld schreven brieven voor personen die onrecht is aangedaan. Ook online kunt u nog steeds brieven schrijven; dat kan het hele jaar door. International. Amnesty werkt voor naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen en verklaringen voor de mensenrechten.
Eén van de personen waarvoor u kunt schrijven is Chelsea Manning. Ga daarvoor naar https://secure.amnesty.nl/schrijfmarathon/ .

Chelsea Manning (1987) uit de Verenigde Staten werd eind 2013 tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze had geheime informatie gelekt naar de klokkenluiderssite Wikileaks over mogelijke mensenrechtenschendingen door Amerikaanse troepen in het buitenland. Er werden ook schokkende videobeelden gepubliceerd van een Amerikaanse luchtaanval in Bagdad waarbij achttien burgers werden doodgeschoten.

Brieven schrijven helpt echt. Het zet de machthebbers onder druk en geeft de gevangene een signaal dat de wereld hem of haar niet in de steek laat.

Reactie toevoegen

U bent hier