h

SP geen voorstander van verlengen Roemer en aanleggen Bentwoudlaan

4 februari 2016

SP geen voorstander van verlengen Roemer en aanleggen Bentwoudlaan

Foto: openbaar

Het verlengen van de Roemer nabij Hazerswoude Dorp en Boskoop zal weinig tot geen verbetering opleveren van het huidige wegennet. Het lost de bestaande problemen bij de knelpunten Boskoop (hefbrug over de Gouwe) en Hazerswoude Dorp (kruising Dorpsstraat/ N209) niet op. Sterker nog doordat de kosten van 750 meter asfalt zo'n 3 miljoen euro bedragen raken de plannen voor een structurele oplossing voor het gebied (een extra oeververbinding over of onder de Gouwe) weer verder achterop. Geld kun je maar een keer uitgeven.

SP Raadslid Harre van der Nat: 'Deze coalitie kiest voor beton en en asfalt en niet voor mensen en samenleving. Wel bezuinigingen op sociaal beleid, bibliotheken, sportverenigingen en bijvoorbeeld de streekmuziekschool maar niet op een stukje weg dat vrijwel geen enkele oplossing biedt voor bestaande problemen'

Minachting van de democratie

In de politiek mag je van mening verschillen en behoor je in de openbare vergaderingen op inhoudelijke wijze het debat te voeren. Vreemd was het dan ook dat afgelopen januari bleek dat het college voor 165.000 euro al in december een perceel aan de Loeteweg (voor het verlengen van de Roemer) had aangekocht en dat daarna de commissie en raadsleden er ook nog iets van konden vinden. De deal was dus al rond.

Bentwoudlaan

De SP fractie is ook geen voorstander van het aanleggen van de Bentwoudlaan. De verkeerssituatie vooral in Hazerswoude Dorp zal daardoor verslechteren. Het verkeer zal flink toenemen. Het lijkt wel een bewuste maatregel van een meerderheid van de gemeenteraad om het dorp volledig vast te laten lopen. Waarna men gedwongen door de situatie niet anders kan dan nieuwe wegen door het groene gebied aanleggen.  Harre van der Nat: 'Provinciaal en lokaal is er jarenlang flink geïnvesteerd in de kwaliteit van het groen en het gebied. Al deze moeite en middelen worden nu teniet gedaan. Geld voor nieuwe wandel- of fietspaden is er niet meer voor dat gebied maar geld voor een dure weg met desastreuze gevolgen voor mens en natuur wel.

Reactie toevoegen

U bent hier