h

Geen feestje op kosten belastingbetaler

3 juni 2016

Geen feestje op kosten belastingbetaler

Foto: HvdNat / HvdNat

Raadsleden kunnen de 100 euro die een kaartje moet kosten om aanwezig te zijn op het Alphense correspondents dinner declareren. Dat geld zal vanuit een gemeentelijk budget worden betaald. Met andere woorden de belastingbetaler betaald het avondje uit voor hun volksvertegenwoordiging. SP raadslid Harre van der Nat vindt dat verwerpelijk 'Naast een maandelijkse bijdrage van 1400,- (bruto) is het dus nog niet genoeg. Ook collegeleden kunnen gebruik maken van deze regeling.

Dat dit diner geld moet opbrengen voor een goed doel (vakantiespel Alphen) is een flinterdunne dekmantel. Verhoog dan de subsidie voor het vakantiespel gewoon. Maar beleid van de Nieuw en Anders coalitie is 
juist om bezuinigingen door te zetten op cultureel, maatschappelijk en sportief gebied. Bovendien komt het geld voor zaalhuur, dure wijntjes en luxe borrelhapjes niet ten goede aan de overigens al jaren geweldige 
inzet van vrijwilligers voor de Alphense jeugd. Het is daardoor een verkapte subsidie die ook nog eens slecht uitgevoerd wordt.

De SP is van mening dat politici zichzelf niet als verheven boven het volk moeten beschouwen. Daarmee betitel je anderen als minderwaardig. Het is ook opvallend dat juist de fractievoorzitter van Nieuw Elan André de Jeu die voor de verkiezingen overal waar hij kwam verkondigde dat hij het allemaal anders ging doen en dat de afstand tussen politiek en inwoner te groot is geworden nu vooraan staat als er geld gevangen kan worden. Hij laat de 100 euro terugstorten op zijn rekening. De SP hoopt dat andere partijen Nieuw Elan daar niet in volgen.

De SP zal niet aanwezig zijn op het correspondents dinner in Alphen aan den Rijn.

Reactie toevoegen

U bent hier