h

Het Alphense college heeft geen tunnelvisie en dat is deze keer geen compliment

23 juni 2016

Het Alphense college heeft geen tunnelvisie en dat is deze keer geen compliment

De coalitiepartijen in Alphen aan den Rijn hebben ervoor gekozen om de Bentwoudlaan te verlengen en geen tunnel aan te leggen in  Hazerswoude Dorp. Met die keuze zal de verkeerssituatie in Boskoop aan de Zijde en vooral op de kruising N209/ Dorpsstraat in Hazerswoude Dorp enorm verslechteren. De MER (milieu effect rapportage) spreekt over een toename van 1500 voertuigen per spits per dag in Hazerswoude nadat de Bentwoudlaan is verlengd.

Nieuw Elan, VVD, D66, CU en vooral het CDA (op het raadslid Bontekoe na) hebben wat uit te leggen aan de inwoners van Hazerswoude Dorp. Het CDA had in de commissievergadering voorafgaande aan de
besluitvorming in de raad nog het standpunt ingenomen dat er een lange tunnel bij Hazerswoude Dorp moest komen. Ook wilde het CDA dat het budget (ca. 30 miljoen) van de verlengde Bentwoudlaan ten goede moest komen aan een tunnel.

SP raadslid Harre van der Nat 'Ik heb zelden zo'n draai meegemaakt. De partij die tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen met afstand de grootste werd in Hazerswoude-Dorp laat dit dorp nu het hardst vallen'

De SP fractie zette stevig in op een andere verdeling van het door de Provincie Zuid-Holland beschikbaar gestelde budget voor het gebied.
De SP kiest voor een tunneloplossing in Hazerswoude Dorp en een onderzoek naar de komst van een nieuwe oeververbinding over of onder de Gouwe. De SP ziet niets in het verlengen van de Bentwoudlaan. Waarom niet? Naast de schade voor de natuur en de toename van geluids- en stankoverlast lost deze verlenging ook geen problemen op. Het creëert enkel problemen.

Helaas was een meerderheid van de raadsleden er geen voorstander van dat het kruispunt N209/Dorpsstraat eerst wordt aangepakt. De enige toezegging die er gedaan werd was boterzacht. Geen schep de grond in
voor de verlengde Bentwoudlaan, zolang er geen oplossing is voor Hazerswoude Dorp. Er is alleen geen idee wat die oplossing zal worden, hoe lang die gaat duren en er is ook geen geld of visie aanwezig.
Duidelijk is nu wel dat al het geld (meer dan 30 miljoen) dat de Provincie Zuid-Holland had vrijgemaakt voor het hele gebied tussen Alphen aan den Rijn en Waddinxveen, nu dankzij de bovengenoemde partijen naar het verlengen van de Bentwoudlaan gaat. En Alphen zelf heeft geen geld voor een tunnel.

Reactie toevoegen

U bent hier