h

Andere visie toekomst dierenwelzijn roept veel vragen op

1 november 2016

Andere visie toekomst dierenwelzijn roept veel vragen op

Tijdens de beschouwingen heeft de SP een voorstel gedaan dat niet alleen geld bespaart maar ook er voor zal zorgen dat het dierenwelzijn in Alphen aan den Rijn structureel gaat verbeteren.

Dit voorstel zorgde voor veel vragen bij de raadsleden van diverse partijen. De SP en burgemeester Spies (de portefeuillehouder van onder meer dierenwelzijn) gaan samen een avond organiseren voor de politieke partijen en organisaties die te maken hebben met dierenwelzijn waaronder de Alphense dierenambulance en de Dierenbescherming. Op deze avond zullen alle betrokken organisaties hun plannen voor de komende jaren op tafel leggen en zijn ze beschikbaar voor alle vragen en verdere informatieverstrekking. 

SP fractievoorzitter Harre van der Nat 'Op dit moment geven we 102 cent per inwoner per jaar aan de dierenbescherming. Dat is een prima organisatie. Maar het is ook een landelijke organisatie die werkt met beroepskrachten, reclamecampagnes, marketingstrategieën en een directie en dat kost veel geld.'

Geld wat niet gaat naar het dierenwelzijn in Alphen aan den Rijn, maar daar wel voor bestemd is. Er gaat via de Dierenbescherming van die 102 cent 45 cent naar het asiel in Alphen en 23 cent naar de dierenambulance. Het overige geld komt niet terug naar Alphen aan den Rijn ten behoeve van het dierenwelzijn.

De SP stelt voor dat er een nieuwe stichting komt. Deze stichting beheert dan het budget. Het asiel krijgt in dit geval 50 cent per inwoner en kan dus meer doen in de opvang en verzorging van de dieren. De dierenambulance krijgt 48 cent per inwoner en kan daarmee voortbestaan en de huur betalen voor een vaste stek. Op dit moment is de dierenambulance gehuisvest in een slecht onderhouden antikraakpand aan de Lupinesingel. De SP is dan ook van mening dat de Alphense dierenambulance een eigen pand moet krijgen. Met het nieuwe voorstel van de SP kunnen ze de huur betalen. De 4 cent per inwoner per jaar die we dan overhouden is reserve. En extra inzetbaar op dierenbeleid waar nodig.

Reactie toevoegen

U bent hier