h

SP: College krabbelt terug

14 december 2016

SP: College krabbelt terug

En ze hadden het nog wel zo goed bedacht. Toen de vergunningsaanvraag voor woningen voor arbeidsmigranten aan de Kalkovenweg op 24 oktober bij de gemeente binnenkwam was er al snel een plan geboren.

We laten het binnen het actieplan voor de Spoedzoekers vallen. Dat heeft de raad in april al goedgekeurd en daar staat iedereen best wel positief tegenover. We organiseren een inloopavond voor de bewoners. We doen dat op dezelfde manier als toen bij de noodopvang asiel zoekers, want dat leverde toen ook geen problemen op. En hoppa, ondernemer geholpen en 70 arbeidsmigranten ondergebracht. Het liep echter anders.

De woonplekken zelf bleken nogal primitief, de omstandigheden werden vergeleken met moderne slavernij en ook de omwonenden lieten via een stortvloed aan mails hun zorgen over dit plan duidelijk horen.

Daarnaast begonnen raadsleden (voornamelijk van de oppositie) zich er ook nog eens mee te bemoeien. Die wilden het liefst dat dit soort besluiten - met een zware impact op de leefomgeving - gewoon in de openbaarheid worden besproken. Het moet niet gekker worden. Tsja, dan moet je wel terugkrabbelen. En dat heeft ons College dan ook maar gedaan. Primair omdat de veiligheid in het geding zou zijn. Er ligt namelijk een lpg tankstation in de buurt en dat brengt risico’s met zich mee. Dat ze dat niet eerder wisten……

Heb ik nu deze weergave aangedikt of niet? Dat is eigenlijk lastig te zeggen. Je hoopt dat het niet zo gebeurt. Maar in je achterhoofd blijft toch dat stemmetje zeuren. Er zijn teveel “toevalligheden”.

Aan mij als raadslid dan ook de taak om dit gehele proces tegen het licht te houden en hier in de openbaarheid duidelijkheid over te krijgen. Want het College heeft hier absoluut steken laten vallen, maar misschien hebben wij als raad hier ook niet genoeg bovenop gezeten. Wordt vervolgd.

Als laatste nog even dit: Dank aan alle betrokken inwoners die op heldere, maar heel vaak respectvolle, wijze hun zorgen naar voren hebben gebracht. Als raadslid waardeer ik dat zeer.

Ronald Geurts

SP Alphen aan de Rijn

Reacties

Geachte heer Geurts,

Als direct omwonenden van deze 2 panden waren mijn man en ik behoorlijk bezorgd. Gelukkig waren er met ons nog velen, en werden we gehoord, naast het feit dat er ook een LPG tank in de buurt ligt waardoor de aanvraag is afgewezen. We zijn erg opgelucht.

Dank voor uw betrokkenheid.

Met vriendelijke groet,
Kitty Zondag

Reactie van Ronald Geurts:

Beste mevrouw Zondag,

Graag gedaan. De SP acht het belangrijk om betrokken te zijn bij wat er leeft onder de inwoners die wij vertegenwoordigen.

Met vriendelijke groet,
Ronald Geurts

SP Alphen aan den Rijn

Reactie toevoegen

U bent hier