h

SP: Geen voorstander van verhoging raadsvergoeding

16 december 2016

SP: Geen voorstander van verhoging raadsvergoeding

Foto: Harre van der Nat / Harre van der Nat

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 december hebben de SP fractieleden als enige politieke partij tegen het voorstel om de eigen vergoeding te verhogen gestemd. Collegeleden, commissie- en raadsleden gaan er in de nieuwe regeling financieel op vooruit.

SP fractievoorzitter Harre van der Nat: 'Deze verhoging is niet alleen ongepast omdat collegeleden en volksvertegenwoordigers in Alphen aan den Rijn al genoeg geld verdienen maar ook omdat veel van de inwoners die ze vertegenwoordigen er niet financieel op vooruit gaan.'

In de nieuwe regeling krijgen raadsleden bijvoorbeeld geen 1471 bruto per maand meer maar komt daar nog eens 10% bij. Commissieleden krijgen geen 125 maar elke keer 150 euro voor het bijwonen van een commissie. Deze vergoedingen voor werkzaamheden die je in de avonduren naast je reguliere baan doet worden betaald uit belastinggeld.

Door dit soort zelfverrijking groeit de afstand tussen politiek en inwoners. Er ontstaat een tweedeling die het vertrouwen in het openbaar bestuur schade aandoet.

De SP heeft vanaf het moment van oprichting in 1972 een eigen regeling voor volksvertegenwoordigers. Zij houden slechts 25% over van het bedrag dat ze krijgen. Raadsleden van de SP willen niet verdienen aan de mensen die ze vertegenwoordigen. Ook houden we baantjesjager zo buiten de deur. Deze afdrachtsregeling is er ook uit solidariteit met al die duizenden vrijwilligers van de SP die actief zijn in buurten en wijken zonder daar een vergoeding voor te krijgen. 75% van het geld gaat naar de landelijke partij die daardoor financieel gezond blijft zonder afhankelijk te zijn van binnen of buitenlandse geldschieters, acties en campagnes kan betalen.

De SP trakteerde haar collega's in de raad alvast een voorproefje! (zie bovenstaande foto)

Reacties

HEEL ERG BLIJ MET DIT COMMENTAAR OP DEZE SCHANDELIJKE VERHOGING
HARRE PLUIM OP JE HOED

DE VERHOGING DIENT TE WORDEN AFGEDRAGEN DOOR DE RAADSLEDEN ETC. AAN DE KLANTEN VAN DE VOEDSELBANK

LATEN WE HOPEN DAT ALSNOG HET SCHAAMROOD HEN NAAR DE WANGEN GAAT STIJGEN.

LATEN

Reactie toevoegen

U bent hier