h

SP: snel einde aan wantoestanden nertsenfokkerijen

9 december 2016

SP: snel einde aan wantoestanden nertsenfokkerijen

Foto: Animal Rights / Animal Rights

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de door Animal rights vertoonde filmbeelden van ernstige verwaarlozing van nertsen op nertsenfokkerijen in Aarlanderveen en Zwammerdam. Op de beelden is te zien dan de dieren elkaar aanvallen en bijten in te kleine hokjes. Gewond aan poten, pels en staarten zitten ze opgesloten in hokjes van draadgaas.

SP raadslid Harre van der Nat 'Dat de ellende van vele dieren voorafgaat aan de luxe van enkelen weten we helaas al jaren maar de beelden van Animal rights maken het nu ook zichtbaar. We zijn als gemeente die groen, sociaal en duurzaam wil zijn helemaal niets waard als we toestaan dat dieren op deze wijze worden gehouden.'

De SP wil dat het college de misstanden bij de nertsenfokkerijen in Aarlanderveen en Zwammerdam aanpakt. Er moet een einde komen aan deze wantoestanden. Niet alleen moet het toezicht scherper maar ook wil de SP dat het college van Alphen aan den Rijn een verzoek doet aan voedsel- en warenautoriteit (NVWA) om hier in te grijpen.

Reactie toevoegen

U bent hier