h

Zorgen om de bereikbaarheid van, en de verkeersveiligheid in Hazerswoude Dorp

2 mei 2017

Zorgen om de bereikbaarheid van, en de verkeersveiligheid in Hazerswoude Dorp

Er zijn zorgen ontstaan vanwege beoogde transporten van Tennet via de Westzijdeweg en het Westeinde in Hazerswoude Dorp en de gevolgen van de afsluiting van de Gemeneweg / Provincialeweg ter hoogte van de Galgweg en de wijk Weidelanden.

De bewoners van de Westzijdeweg en het Westeinde maken zich ernstige zorgen over de aangekondigde zware en omvangrijke transporten via deze wegen in opdracht van Tennet ten behoeve van de plaatsing van hoogspanningsmasten. Deze relatief smalle polderwegen worden volop bereden door agrarisch verkeer, en daarnaast door fietsers waaronder veel scholieren, vanuit Hazerswoude Dorp richting Leiden en Zoetermeer.

De route wordt om meerdere redenen niet geschikt voor dergelijke transporten bevonden. De SP heeft daarom de wethouder artikel 40 vragen gesteld over of er overleg met Tennet geweest over de route naar de locatie waar de nieuwe masten geplaatst gaan worden, of een alternatief voor deze belangrijke route wordt overwogen. Zo nee, waarom niet, en zo ja welke? En indien niet, welke verkeersmaatregelen zijn genomen om het verkeer dat van deze wegen gebruik maakt veilig, zeker voor fietsers, van deze wegen gebruik te kunnen laten maken.

Daarnaast is er bezorgdheid ontstaan over het afsluiten van de N209, tussen de Hoogeveenseweg in Hazerswoude Dorp en de aansluiting met de N11 in Hazerswoude Rijndijk tijdens de zomerperiode, dus ook buiten de schoolvakantieperiode, vanwege de aanleg van een rotonde bij de wijk Weidelanden, en een reconstructie van de aansluiting van de Galgweg op de Gemeneweg. De bezorgdheid betreft met name de bereikbaarheid van Hazerswoude Dorp via de Voorweg, het eerder genoemde Westeinde, de Westzijdeweg en de route via de Zoeterwoudse Weipoort. Deze routes zijn hier simpelweg niet op berekend.

De SP heeft de wethouder hierover de vraag gesteld of de contracten met de aannemer c.q. aannemers al zijn getekend, omdat uit de media wordt vernomen dat er geen overleg zou zijn geweest met de gemeente Alphen aan den Rijn. Verder willen wij van de wethouder vernemen of hij alsnog bereid is om in overleg te treden met de eigenaar van de N209, de Provincie, en of hij daarnaast bereid om een informatieavond te organiseren voor de inwoners van Hazerswoude Dorp.

Ook is er door ons een vraag gesteld over de onacceptabele gevolgen van een volledige afsluiting van de route via N209 voor de kern Hazerswoude Dorp, en vanwege één van de omleidingsroutes, mede voor de Zijde in Boskoop, dus voor de omgeving van de Hefbrug. De SP is van mening dat de werkzaamheden gefaseerd moeten worden uitgevoerd binnen de schoolvakantieperiode, en Hazerswoude Dorp dan wel vanaf Hazerswoude Rijndijk of vanaf de Hoogeveenseweg bereikbaar moet blijven. Ten slotte willen wij weten of er maatregelen zijn genomen om Hazerswoude Dorp tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden door middel van openbaar vervoer.

Bert Lekx.

Reacties

Hallo, hier gaan een hoop forenzen niet blij mee wezen, ik woon in Zoetermeer, ik werk in Alphen ad Rijn en ik heb afgelopen lente een abonnement voor het hele gezin aangeschaft van Zwembad de Hazelaar.
En 3 weken voor het hele feest begint kom ik er achter dat dit te gebeuren staat, waarom is dit zo slecht uit gecommuniceerd naar de mensen buiten de regio?
Mvg Dimitri

Reactie toevoegen

U bent hier