h

SP raadslid Lidie Voorend neemt afscheid.

15 juni 2017

SP raadslid Lidie Voorend neemt afscheid.

Foto: Lidie Voorend / nvt

Tijdens de raad van donderdag 15 juni, nemen de raad, B&W en SP raadslid Lidie Voorend afscheid van elkaar. Op de 24e juni verhuist Lidie naar Voorst om dichter bij haar kleinkinderen te kunnen wonen. “Maar ook om te genieten van het prachtige Gelderse landschap”, aldus Lidie, “en verder ga ik in Voorst en omgeving gewoon door met mijn werk als wijkverpleegkundige, want de vraag daarnaar is heel groot. Ook heb ik mij ingeschreven voor een vervolgstudie in de verpleegkunde. Ik blijf de uitdagingen in het leven opzoeken. In de gemeente Voorst is geen SP afdeling, dus daar kan ik mij niet bij aansluiten, maar er zijn vast andere vrijwilligerswegen om mij met politieke zaken te bemoeien. Dagelijks ervaar ik de gevolgen van de marktwerking in de zorg. Die zorg wordt alsmaar duurder, meer bureaucratisch, minder menselijk en de kwaliteit kachelt achteruit. In Voorst vind ik vast wel manieren om daartegen te blijven protesteren en om alternatieven aan te dragen. Ik knok graag voor maatschappelijke verbeteringen, van binnenuit.”

Lidie was raadslid vanaf de installatie van deze raad (nov. 2013) en zette zich vooral in voor het ‘sociale domein’. “Vrijwel al het traditionele beleid ging op de schop. De werkwijze voor het verkrijgen van huishoudelijke hulp moest voortaan totaal anders, maatschappelijk werk en jeugdzorg werden aanbesteed, de Sociale Werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt was geen vanzelfsprekendheid meer, iedereen moet voortaan overal aan meedoen. Participeren heet dat. Er moet meer werk verzet worden voor minder geld. De onderwerpen lagen me na  aan het hart, vooral omdat ik zelf in de zorg werk. Bijna dagelijks zag ik ook wat er mis kon gaan, dus als een ‘luis in de pels’ heb ik er voor geknokt dat de nieuwe beleidsregels en de uitvoering zo sociaal mogelijk werden uitgevoerd. Ik heb dit werk met veel plezier gedaan en veel geleerd van de raads- en commissievergaderingen. Af en toe ben ik ook wel eens vreselijk chagrijnig thuis gekomen, wanneer ik bemerkte dat persoonlijke of partijpolitieke belangen belangrijker werden bevonden dan puur inhoudelijke zaken. Ik probeerde altijd zo veel mogelijk mijzelf te blijven in het circus van de politiek en dit werk zo goed en zo kwaad als ik kon te combineren met mijn wijkverpleging en privéleven. Dat was een pittige opgave, maar ruimschoots de moeite waard.”

Tijdens deze raadsvergadering wordt de lege raadsstoel van Lidie Voorend bezet door Bert Lekx. Inhoudelijk zal raadslid Ronald Geurts woordvoerder zijn op het sociale domein. Lidie: “De SP heeft nieuw, jong en strijdbaar talent. Dat doet mij heel goed. Ik laat de SP in Alphen met een gerust hart achter.”

Wij zullen Lidie missen, maar wij zullen haar niet vergeten en houden contact met haar. De fractie wenst Lidie en haar man Bert het allerbeste.

Reactie toevoegen

U bent hier