h

SP: Introductie van Bert Lekx als raadslid

10 juli 2017

SP: Introductie van Bert Lekx als raadslid

Bert Lekx (BL) is nu sinds ongeveer een maand raadslid en daarmee onderdeel van de Alphense gemeenteraad. Voorzitter Iris van de Kolk (IK) interviewt hem hierover.

IK: Bert, je bent nu sinds een maand lid van onze raad en al langer commissielid. Voor wie jou nog niet kent hoe zou je jezelf kort omschrijven en waarom ben je nu raadslid voor de SP?

BL: Ik ben Bert Lekx, 58 jaar, geboren en getogen in Koudekerk aan den Rijn, en sinds 1994 woonachtig in Hazerswoude Rijndijk. In de raad neem ik namens de SP de plaats in van Lidie Voorend.

IK: Hoe ben je eigenlijk bij de SP terecht gekomen? En waarom de SP?

BL: Al sinds mijn jonge jaren ben ik actief geweest in mijn woonplaatsen, maar heeft een qua omvang uit de hand gelopen actie in Koudekerk medio 2012/2013 mij in contact gebracht met Harre van der Nat, en van het een kwam het ander.

Vanuit mijn directe betrokkenheid bij de ouderenzorg is mij daarnaast onder ogen gekomen wat de bezuinigingen teweeg hebben gebracht onder onze hulpbehoevende inwoners. Het onrechtvaardige gevoel dat onder hen die dit ondervinden leeft raakt mij, en daarom zet ik mij ook voor hen in.

De SP biedt als enige partij een dusdanig sociaal beleid, en een beleid waaruit een oprechte betrokkenheid met de inwoners uit spreekt, waarbij ik mij thuis kan voelen.

IK: Wat zie jij graag als toekomstbeeld voor onze gemeente?

BL: Ik zou graag zien dat de inwoners zich meer betrokken gaan voelen bij onze gemeente, de kern waar zij wonen, en het bestuur, maar ook dat zij daarbij de belangen van al onze inwoners niet uit het oog verliezen. Een lastige opgave voor burgemeester, wethouders en de gemeenteraad, maar ook voor mijzelf, maar geen onmogelijke.

IK: Dat klinkt inderdaad als een redelijke opgave, maar niet eentje die je onbekend is toch?

BL: Nee zeker niet. Sinds januari 2014 ben ik actief als commissielid, en heb door het deelnemen aan een fors aantal commissievergaderingen veel ervaring in de politieke “arena” kunnen opdoen. Een ervaring die mij nu goed van pas komt.

Gedurende de nog relatief korte resterende tijd van de raadsperiode zal ik mij met hart en ziel, en vanuit mijn sociale overtuiging, voor de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn inzetten.

IK: Daar hebben we alle vertrouwen in. Succes Bert!

Reactie toevoegen

U bent hier