h

SP betreurt slechte communicatie rond raadsvoorstel Medo Clean

22 september 2017

SP betreurt slechte communicatie rond raadsvoorstel Medo Clean

Foto: H van der Nat / H van der Nat

De SP was erg blij met het voorstel dat 21 september in de raad als hamerstuk zou komen na unanieme goedkeuring in de commissievergadering van 31 augustus. Het raadsvoorstel zou betekenen dat Medo Clean na jaren eindelijk kon worden verplaatst van de Dorpsstraat naar de Hoogewaard in Koudekerk vlak bij de Maximabrug, waardoor er plek zou komen voor woningbouw. Wij zijn dan ook verbaasd dat enkele dagen voor de behandeling ervan in de raad het raadsvoorstel door het college werd ingetrokken.

De reden hiervoor was dat de Provincie niet akkoord wil gaan met de in de overeenkomst vastgelegde afspraken tussen de gemeente, Medo Clean en projectontwikkelaar Vibu. De Provincie wil geen bebouwing buiten de contour op de beoogde locatie Bijkerk. Dit zette een streep door een voorwaarde die door Vibu was gesteld.

De SP vindt het echter vreemd dat de in het raadsvoorstel vermelde afspraken niet tijdig met de Provincie zijn afgestemd door het college in de drieënhalf jaar dat deze zaak speelt. Raadslid Bert Lekx: ‘Eerder deze maand bleek al dat de communicatie tussen de gemeente en provincie Zuid Holland stroef verliep toen het over de verkenning van woningbouwlocaties ging en nu is dat weer zo rondom Medo Clean. Het college is aangesproken door de SP op de wederom slechte communicatie.’ Er is tijdens de raadsvergadering door het college aangegeven dat zij alles in werking zal stellen zodat Medo Clean alsnog kan verhuizen en in ieder geval het project Zuidwijk kan worden uitgevoerd.

Het college heeft volgens de SP niet alleen de gemeenteraad maar ook de inwoners van Koudekerk heel wat uit te leggen als de verhuizing van Medo Clean uiteindelijk niet door kan gaan. De inwoners van Koudekerk willen dat het college serieus werk maakt van het voldoen aan de vraag naar woningen, het behoud van voorzieningen, en werkgelegenheid in Koudekerk. De SP deelt deze mening van de Koudekerkers. Wij verwachten dan ook dat het college een uitweg vindt om de ontstane impasse te doorbreken zodat Medo Clean alsnog kan verhuizen naar de beoogde locatie en plan Zuidwijk kan worden gerealiseerd. Lekx: ‘De SP zal er alles aan doen dat Medo Clean niet de dupe wordt van de slechte communicatie en zal de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.’

Reactie toevoegen

U bent hier